Ok, tocmai am terminat a 6a si slava domului mai imi amintesc ce trebuie :
-romana : 2 caiete dictando cu linii
-matematica: (nu stiu daca va cerea si caiet de casa la mate) 2 caiete, unu de geome, unu de algebra (daca va cerea si caiet de casa, atunci la amandoua „ramuri„ iti trebuie cate 2 caiete, unu de casa si unu de clasa)
-fizica : un caiet de patratele dictando
-tehnologie : caiet mic de mate
-biologie:caiet de bio
-istorie: caiet mic de linii
-religie: caiet mic de linii
-geografie: caiet de geografie( ca si bio)
-muzica: caiet de muzica
-franceza: caiet dictando linii+ vocabular (sau daca faci germana, habar n`am)
-engleza: caiet dictando +vocabular
-desen :pensule bune(daca ai o profa exigenta), sa nu fie de par care cheleste repede (lasa multe fire pe desen), acuarele cat de cat, un bloc de desen A3
-la sport, poate o plasa de sport, schimburi, cred ca daca esti si fata sau daca esti si baiat i-ati un deodorant cu tine sa te dai inainte de sport, adidasi pentru sport
-info : caiet de matematica mic cu patratele
Anul asta pentru tine o sa fie mai usor, esti acomodat cu tot. Iti mai trebuie poate o cutie unde sa iti pui mancarea, servetele si multa rabdare daca nu ai profi naspa. Fizica o sa fie usoara la inceput, dupa o sa ai probleme tempele cu timp pe distanta (nu stiu sigur la cat de buna sunt eu la fizica, dar am avut noroc cu teoria, aveam numai 10) deci o sa fie simplu, invata formulele! nu te prostii sa nu le inveti, sper ca nu am uitat mai sus vreo materie, a da iti trebuie pixuri, stilouri+rezerve, pic daca folosesti stilou, pix negru, rosu si verde, corector daca te lasa la ore sa folosesti, creioane HB cele mai bune, trusa de geometri, nu te zgarci pentru 5 lei sa iti iei de-aia de la „Oxford„ ca e ca naiba. I-ati una buna sa reziste si... sper ca nu am uitat ceva. Succes si daca inveti e mai usor ca in clasa a5a.
Pai pari destul de preocupat\a in privinta asta... In primul rand nu stiu daca esti fata sau baiat ca sa iti insir anumite lucruri. O sa iti spun cam ce imi iau eu, ca fata, pentru scoala de obicei.
1Ghiozdanel,de preferabil geanta.zic ca e mai modern, daca ai problele cu coloana iti recomand un ghiozdan/rucsac.
2.Penar (eu nu mai folosesc din clasa a 6, dar il enumar) cu tot ce trebuie sa contina unul-> pix,stilou,creion,guma de sters, carioci/culori, chenar, figur geometrice, poate o pensula
3. coperti pentru carti, respectiv caiete
4.nu stiu sigur daca mai este obligatorie uniforma in clasa a 6, dar ca fata iti trebuie o camasa, cravata/papion, blugi sau fustita ceva in genul asta https://www.google.ro/......ps?/search
5. caiete
6.acoarele
7.pantofi https://www.google.ro/......ps?/search
8. si ce e mai important : la scoala e important sa ai intotdeauna bunul simt care trebuie sa stea cu tine mereu(indeasa cei 7 ani de acasa acolo la tine in ghiozanel), ambitia, perseverenta, si nu in ultimul rand cheful de scoala :)).
Te pup si bafta in acest an de scoala.
ps: clasa a 6 e o perioada frumoasa a copilariei, bucura-te din plin.
Andrei67y5 întreabă: