| ioneldan a întrebat:

implinesc 15 ani peste 3 luni si am inaltimea de 1.72 cm. tata are 1.80. oare mai trebuie sa imi fac sperante ca il voi intrece sau macar voi fi cat el de inalt? va rog raspundeti-mi sunt foarte complexat de inaltimea mea. funda

3 răspunsuri:
| SMarius a răspuns:

Il intreci! s-ar putea sa bati si 1.90!

| JungleHell a răspuns:

15 ani si 1, 72m inaltime. Teoretic n-ai de ce sa-ti faci probleme. Nu exista o limita exacta de varsta la care sa inceteze cresterea in inaltime. Unele studii medicale spun ca omul,, se lungeste" pana la varsta de 24 de ani. Majoritatea sustin ca pana la 21de ani, depinde de persoana. Deci tu mai ai de crescut. O crestere in inaltime este conditionata de un stil de viata sanatos care se traduce prin alimentatie corecta si sufiecienta (nu exagerat de mult din punct de vedere cantitativ), sport (fotbal, baschet, inot etc. unele chiar ajutand la adaugare de cm in plus sustin unii), lipsa stresului (f. important). Daca de uiti bine la cei mici (de varsta ma refer in special) care isi petrec mai tot timpul in fata monitorului neglijand mancarea corecta+suficienta si sportul sau relaxarea si stand concentrati numai pe jocuri ii vezi mici de statura pe majoritatea si asa raman multi. Fii echilibrat din toate punctele de vedere. Deocamdata atat, unde nu intelegi mai intrebi. Numai de bine!

| mihaangel98 a răspuns:

Mai cresti pana la 18 ani!