Poti sa iti faci o schimbare de look, daca tu nu te simti bine din cauza faptului ca ceilalti iti spun ca nu arati bine. De exemplu poti sa incerci o noua tunsoare. Mergi la salon si intreaba ce fel de tunsoare ti s`ar potrivi si incearca. Fi mai sociabil, trebuie sa iti invingi temerile. Nu trebuie sa vorbesti doar cu fetele pe care le placi. De asta iti e frica de refuzuri. Fa`ti o gasca de prieteni a ta. E imposibil sa nu existe macar un baiat care sa vrea sa fiti prieteni. Renunta la frica si fi mai comunicativ. Si in primul rand nu trebuie sa le placa altora de tine, trebuie sa iti placa tie si sa te simti bine in pielea ta. Trebuie sa fi mai sociabil, pentru ca la liceu e mult mai greu decat in gimnaziu, e si mai placut dar acolo sunt multi baieti si fete cu fite, cu capul pe sus, intelegi tu ce vreau sa zic.
Cum doamne iarta-ma vrei sa iti faci ma prietena daca nu esti sociabil? Bagate in seama pe sub piele sunt mii de metode iar cum arati nu conteaza si nu e vina colegilor pentru ca cum te porti nu tine de ei tine de tine.
Ai putea sa incerci sa fi mai sociabil. Colegi tai au nevoie de un coleg cu care sa comunice. Incearca sa nu fi timid. Eu sunt fata sunt oarecum timida, iar tu ar trebui macar sa incerci sa intri in vorba cu o fata. Pentru ca de la o simpla prietenie poti ajunge la o relatie de dragoste. Iar in ce-ia ce priveste imagina ta este chiar ok. Mie imi place ar trebui sa fi mai sigur pe tine asfel vei reusi.
Pai...fii tu.adica nu te schimba radical.ia-o usor.am sa.ti vand un pont:multe fete suntca tine, timide si fricoase sa nu fie refuzate.Vei gasi mai devreme sau mai tarziu pe cineva care te va accepta asa cum esti.
Hei.
Ai spus chiar tu ca vechii colegi nu ti-au dat o sansa, poate cei de la liceu iti vor da. In scoala generala lumea e mai imatura din punctul asta de vedere. Copiii (in clasa a 5-a, de exemplu) rad unii de altii fara un motiv anume, iar ei probabil ca au facut un obicei din a te ridiculiza si au gasit si ei motiv ca nu le place cum arati. Chestia asta e subiectiva. Ai putea incerca o schimbare de look, dar nu cred ca asta e problema.
Cred ca e vorba de perceptia pe care o ai fata de tine insuti. Din ce ai scris, reiese ca nici tu nu ai o parere prea buna ("nu-s ala prea sociabil", "uratul ala din poza", "suuper plictisitor"). Daca tu nu ai o parere buna, cum ai vrea sa aiba ceilalti? Depinde mult si de felul in care te prezinti. Fii mai sociabil, nu ai de pierdut. Daca cineva te refuza, inseamna ca daca nu ai fi incercat tu, nici nu te-ar fi bagat in seama. Asa macar stii ca ai incercat. Vorbeste cu fetele, nu musca. Daca vei avea parte de umilinte, cel mai probabil va fi pentru ca tipa respectiva nu stie sa se poarte, nu pentru ca ai gresit tu cu ceva, iar in cazul asta nu ai de ce sa iti faci griji, inseamna ca nu iti merita atentia.
Si nu trebuie sa iti faci griji pentru faptul ca nu ai avut o prietena pana acum. Nu forta chestia asta. Vei avea o prietena atunci cand vei intalni o tipa pe care sa o placi si care, la randul ei, sa te placa (si la un moment dat te va placea cineva). Nu exista o anumita varsta pentru asta, mai ales una maxima.
Deci, incearca sa gandesti pozitiv, nu neaparat sa iti schimbi look-ul. Eu cred ca va fi bine Oricum, succes.