| madalinrazvan a întrebat:

Ma confrunt cu o problema ce nu-mi da pace. Ma simt al nimanui, plang, vreau ceva ce nu pot avea. O prietenie sau o iubire adevarata sau macar pe cineva care sa tina macar un pic la mine. Astazi m-am certat cu cineva drag mie si ma simt in ultimul hal. Nu am fost eu de vina pentru acea cearta dar tot ma simt anapoda rau. Si da am 18 ani si plang. Sunt un papa lapte dar aia e daca pun la suflet tot si toate. Imi puteti da cateva sfaturi sa fiu mai tare gen? Si sa ma linistesc psihic si moral? Nu vreau sa aud de psihiatru ca nu-mi place. Va multumesc pentru timpul acordat citind aceasta "problema". O seara buna!

Răspuns Apreciat de Editori
| MPersephone a răspuns:

In primul rand, gandurile tale sunt sursa de atractie a emotiilor. Ganduri negative-emotii negative si viceversa. Cultiva tipare mintale noi, schimba cursul gandirii, priveste din alta perspectiva.
E ceva rau sa fii mai vulnerabil? Nu.
Dar, prietene, viata asta e meschina de fel si trebuie doar sa poti face fata.
In al doilea rand, oamenii vin si pleaca. Iubirea adevarata e o raritate si inca esti atat de tanar, ai atat de multe de descoperit. Esti format din energie care asteapta sa prinda o forma, un scop, un sens. Eu tot pe acolo sunt, dar deja am trecut de toata vulnerabilitatea. Am decis ca sunt intreaga, sunt puternica si nimeni nu ma completeaza. Prefer sa fiu intr-o relatie in care ambii suntem independenti decat sa depind doar de el. Lucreaza asupra ta, gandurile fac minuni.
Si in ultimul rand, nu psihiatru, ci psiholog. Este o diferenta. Numai bine in tot ce faci si in cine esti.

2 răspunsuri:
| Delcatty a răspuns:

Ce simti tu este justificat, nu esti un papa lapte. Esti sensibil, dar mult spus "papa lapte". Pe piramida nevoilor, este ceva acolo care nu este indeplinit si ceva ce creierul iti cere. O nevoie.
Trebuie sa ai incredere in tine insuti. Poti face asta prin a iti accepta mai mult greselile. Unu, asa scazi din sentimente ca vinovatia si din sensibilitate. Doi, sa accepti ca oamenii sunt naspa si ca nu e vina ta ca sunt ei asa. Sa iti dai seama ca nimeni nu are dreptul sa poarte urat cu tine, ca trebuie sa existe respect intre oameni si ca, daca sunt probleme, trebuie sa se adreseze respectuos. Trei, gandeste-te ca oamenii sunt plini de insecuritati, de sentimente si emotii neplacute si de defecte si ei, nu doar tu ai anumite chestii de rezolvat. Crede-ma, nu esti atat de jos pe cat te simti.
Cat despre acea persoana pe care ti-o doresti, poti sa fii deschis in a iti face prieteni si in a cunoaste oameni noi. Oriunde simti ca e un mediu propice.
Intr-un final, tot vei gasi pe cineva. Va dura. Nu va fi simplu, dar va merita in final. Eventual, cauta printre apropiati, poate e cineva pe care neglijezi si e in stare sa iti ofere afectiune.
Deja ca ai pus intrebarea asta pe TPU e un pas inainte.
Mult curaj!

| IAR a răspuns:

Pentru inceput sa-ti dispara din vocabular cuvantul gen, poate ca este la moda printre tineri sa repete de 100 de ori acest cuvant dar nu este corect, dupa baga niste exercitii fizice care sa-ti intareasca fizicul dar si psihicul.