| rumi36 a întrebat:

Salut TPU, ma confrunt cu o problema destul de deranjanta din punctul meu de vedere.
Am inceput de o luna clasa a-9-a si nu reusesc sa comunic cu colegii.Suntem foarte diferiti, ei sunt copiii basic a generatiei noastre care fumeaza si incearca sa iasa in evidenta si sa atraga atentia profesorilor prin comportamente oarecum negative dar unii dintre ei par de treaba in timp ce eu sunt o persoana introvertita si cuminte.Imi gasesc subiecte de vorba cu copii care au aceleasi intereste ca mine si sunt oarecum copilaroasa, nu vreau sa imi schimb comportamentul sau sa fac unele lucruri cu care ma simt incomod doar ca sa fiu acceptata.
Unii dintre ei cred ca m-au vazut mai retrasa si le-a dat impresia ca le sunt inferioara si isi permit sa se ia de mine din orice motiv pe grupul clasei, de mai multe ori primesc reprosuri pentru simplul fapt ca trimit mesaje pe grup si in clasa abia daca scot 2 cuvinte. Eu de obicei sunt o persoana comunicativa si de obicei eu sunt prima care se duce sa faca cunostinta cu alte persoane dar fac cunostinta cu persoanele care imi inspira prietenie si colegii imi aduc aminte de niste perosane cu care nu am avut niste experiente prea placute...

Răspuns Apreciat de Editori
| DariaDark a răspuns:

Stai liniștită. Nu-i nevoie să te schimbi pentru nimeni, ci doar pentru tine. Si eu am trecut prin perioada liceului și era destul de asemănătoare cu a ta. Ideea este că cred că ai o problema cu stima de sine, încrederea. încearcă să lucrezi la asta ca să nu te mai afecteze pe viitor în relațiile cu ceilalți, alfel e posibil să se repete tiparul. Totul e din atitudine, o dată ce ei vor vedea că ai caracter și ca pui limite sănătoase nu se vor mai lua de tine, crede-mă. Adesea când le stai la picioare nu vor ezista să te și calce, deci lucrează la încredere și îți garantez că nu vei mai avea problemele astea (îți zic din experiența)

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Si care-i intrebarea?

| vodami92 a răspuns:

E ok toti am simtit acelasi lucru in clasa a 9 a! si eu simteam la fel! mai ales ca ma obisnuisem de colegii din scoala generala! e greu intr-adevar mai ales daca aia fumeaza sau beau cafea! si tu nu faci asa ceva! dar bineinteles ca nu esti obligat! faci ce vrei la urma urmei! poti sa socializezi cu cine consideri macar ca te potrivesti asa! nu stiu ce sa zic spun! e dificil! complicat!

| Musca88 a răspuns:

Asa am patit si eu in a 9-a, in mijlocul pandemiei, noi faceam doar cu jumatate de clasa fizic si jumatate online. Nu m-am imprietenit cu nimeni in a 9-a din cate imi amintesc dar am inceput sa ma cunosc mai bine cu niste colegi in a 10-a si acum stau mai mult cu ei (vreo 4-5).

| ofataoarecareee a răspuns:

Sa nu te schimbi pentru ei, am fost in aceeași situație mulți ani in mai multe licee chiar și acum sunt ok. Vreau sa ți zic ca cu comportamentul asta ei nu vor ajunge nicăieri mai târziu in viața însă tu vei deveni ceva mult mai bun, te asigur adică gândește te puțin la asta. Dacă nu simți ca sunt ok ca sa fie prieteni cu tine ei bine nu o face, din moment ce ai putea deveni o versiune mai urâta de a a ta din cauza lor, mai bine rămâi singura și îți faci alți prieteni din alte părți.
mult succes?