| PataCosmina a întrebat:

Ma puteti ajuta? Oare e normal ca la varsta de 11 ani (implinesc in iunie 12.06. 2012) sa iubesc un baiat? El nu stiu daca ma iubeste, ma puteti ajuta pentru a doua oara? De unde imi pot da seama daca ma iubeste sau nu?

Răspuns Câştigător
| xCarolina a răspuns:

Nu il iubesti, stai linistita.Esti prea mica pentru un sentiment atat de complex. Ceea ce simti tu e o simpatie, absolut normala la aceasta varsta si e, de altfel, prima forma a iubirii cu care te confrunti.E posibil ca si baiatul acesta sa aiba aceleasi sentimente pentru tine, depinde cum se poarta.Te baga mult in seama, e atent cu tine, e politicos, sta mult in preajma ta? Exista o vorba, "cine se tachineaza, se iubeste", face tot felul de glume cu tine? Asta ar putea fi un semn.In schimb, daca aveti o relatie destul de rece si nu da nici un semn dintre acestea, cel mai probabil nu e la fel de interesat.Nu iti face griji, o sa iti treaca.

2 răspunsuri:
| martzian a răspuns:

Trebuie sa stii ca da, atractia ta este una normala si nu indica altceva decat faptul ca te maturizezi. Desi dragostea include si atractia fizica, totusi, vei invata pe parcurs ca ea implica mai mult (devotament, decizie, etc.) chiar si atunci cand trupul te minte si "nu mai simti" la fel ca acum).

Cel mai bun lucru pe care poti sa il faci este sa nu te grabesti. Fa-ti prieteni baieti, pentru a cunoaste si observa modul (nu doar fizic) in care ei sunt diferiti, fara sa te simti presata a intra neaparat intr-o relatie. Iti garantez ca vei avea multe ocazii sa experimentezi asta in anii care urmeaza.

| angellswig a răspuns:

Si eu sunt in aceeasi situatie doar ca mi-am dat seama ca nu il iubesc doar simt o atractie pentru el...Si asa zisele relati la varsta asta sunt jocuri intre copii nu se intampla nimic.Si referitor la cum iti dai seama daca si el te place, eu imi pun prietenele sa-l intrebe sau daca cel putin eu mi-am dat seama ca un baiat ma place pentru ca oriunde eram eu era si el..pacat ca nu simteam reciproc.laughing