| AdaIoana5 a întrebat:

Salut TPU. Menstruatia trebuia sa imi vina acum 3 zile, iar ieri am avut niste secretii roz deschis. Ar trebui sa ma ingrijorez? (am 13 ani...)

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Ciclul menstrual la fetite vine aleator in primul an cand debuteaza, dupa care se poate regla numai daca fata va avea ciclul de tip regulat, fiindca exista si un alt tip NEREGULAT, care vine cand vrea el, nerespectand nici o regula.

Ambele tipuri de ciclu menstrual sunt normale si sanatoase!

Tu ai mostenit-o pe mama ta si vei avea ciclul exact cum l-a avut si ea.
Te sfatuiesc sa discuti cu mama ta aceasta problema si ea iti va da toata informatia de care ai nevoie cu mare precizie, pentru ca tu o mostenesti pe ea.

| AdaIoana5 explică (pentru Violleta2022):

Problema e ca nu e primul an de mesntruatie, este al doilea si mama mea nu este cea biologica deciiii...

| Violleta2022 a răspuns (pentru AdaIoana5):

Nu-i nimic, chiar daca mama actuala nu este cea biologica cu una mama adoptiva sau vitrega, te poate ajuta cu informatie, iti poate arata cum se procedeaza si ce anume trebuie sa stii in acest caz.

I am zis si ca am mesntruatia intarziata de 3 zile, chiar astazi si nu a zis nimic

| Fatamuntilor a răspuns (pentru AdaIoana5):

3 zile in plus sau in minus sunt ok chiar si in cazul mensruatiei regulate.
Incepand din al doilea an se va regla si ar trebui sa vina la acelasi numar de zile.Mie de exemplu mi-a venit la 26 de zile.
E bine sa notezi data la care iti vine. Faci rost de calendar mic de buzunar si incercuesti ziua i care ai primele sangerari dar si celelalte zile.De exemplu iti vine 8, tine 3 zile.Incercuesti ziua de 8, 9 10.De obicei cand mergi la medic, vei fi intrebata.

Dupa cum vad tu ai menstruatie de tip NEREGULAT odata ce spui ca ti-a intarziat, cand de fapt ea nu-ti vine fix la acelasi numar de zile luna de luna.

Pai nu ca lunile trecute nu mi-a intarziat

| AdaIoana5 explică (pentru Fatamuntilor):

Mi am pus aplicatie

12 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

De ce sa te ingrijorezi, ai avut sex sau ai fost violata?

Nu

Este timpul sa vorbesti cu mamica ta, asa cum face fiecare fetita, careia ii vine ciclul menstrual prima oara.
Acum este timpul perfect pentru a incepe o relatie extremd e importanta, intre mama si fetita!
Ai nevoie sa-ti cumpere tampoane igienice, sa te invete sa te speli corect (dimineata si seara, sau de cate ori este nevoie), sa schimbi tamponul la cateva ore, sa schimbi chilotul, sa porti un pantalon scurt sau extra protectie samd.

Am vorbit cu ea de multe lucruri legate de mesntruatie chiar din prima luna in care mi-a venit.

| AdaIoana5 explică:

Vreau sa adaug ca am avut dureri de burta in partea de jos