| varcolaccc a întrebat:

Nu ma inteleg bine cu părinții in special cu mama, mereu ma cicale. La fiecare greșeală fie ea cat de mica începe cu texte de genu : Esti un prost, un bou, cu cine oi semăna asa. Pune mana si învață ca pana acu nu ai demonstrat nimic, eu inacatand poate nu chiar asa de mult cat ar trebui dar nu stau si joc toată ziua Mario si gta, chiar invat. Sunt mai selectiv doar pentru materiile de BAC trag tare si Pt facultate la celelalte mai usor. Nu spun ca ai mei nu m-au ajutat la Scoala sau in viata dar sa continui cu textele : Pompez bani in tine si degeaba, cu banii astia pute-am sa facem un concediu sa ne cumpăram o masina, imi fa exemple pe alții si spune : Ce copii au unii, doamne cu cine or semăna asa prosti, nu suporta sa ii răspund la acestea chiar daca ma deranjează, imi spune : obraznicule, iti rup botu daca mai comentezi. Eu ii spun multe fiind si eu nervos, daca ea greșeste sparge un vas sa zicem, se mai întâmpla, daca sunt eu : prostule etc., daca imi spune ceva si eu nu o ascult sau nu sunt de acord cu ea începe, sau zice pe un ton sarcastic : Bine. Nu ai cu cine etc. Ai eu ii răspund. Totuși am 17 ani am si eu propria viata, ea crede ca este un părinte bun oferindu-mi bani, haine, asigurându-mi condițiile de trai necesare dar eu nu ma simt bine. Dupa ii trece supărarea si vorbește frumos de parca nu s-ar fi întâmplat. Totul ma dispera si nu sunt un rebel sa fac prostii, sunt linistit in banca mea. Adică imi zice sa respect unele lucruri fara ca măcar ea sa le respecte, proverbul : una zice alta face. Alteori imi cere părerea si nu am o idee pe moment si ma Iara la... Alteori ii răspund si imi zice ca nu o interesează ce zic eu. Sa tac si sa ascult, sunt pe banii ei si nu stiu ce, cand ma comport mai cu afectiune imi zice ca sunt pe interes si ca nu stiu ce. Acum nu imi mai vin in cap ideii ca v-as mai spune. Ce sfat imi da-ti?

5 răspunsuri:
| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit, mai ales ca mentionezi in intrebarea ta problemele financiare.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

Răspuns utilizator avertizat
| Jijell a răspuns:

Iti dau un sfat sa mai inveti gramatica limbii romane ca sa treci bacul fara griji.

In afara de asta... Atat timp cat esti pe banii ei nu prea ai dreptul sa comentezi. Apuca-te si mai ajuta prin casa, si pe urma atrage-i atentia ca faci si tu ceva cand se ia de tine, si sa o lase mai usor. Trebuie sa ii demonstrezi ca nu esti prost, nu esti bou, si nu are motive sa "iti rupa botul".

Pana la urma, familia sau restul lumii, nu e asa mare diferenta. Cand cineva se ia de tine, tu trebuie sa ai un raspuns pertinent, daca stii ca situatia nu este asa cum ti se zice, motiveaza de ce. Cand te simti cu musca pe caciula, taci, lasa-i sa vorbeasca, pe urma vezi-ti de treaba ta.

Dupa ce iei bacul iti recomand sa iti cauti un loc de munca pe vara, macar asa, sa vezi cum e. Oamenii se uita altfel cand esti pe banii tai. Mai ales familia, vor fi mandri de tine.

| varcolaccc explică (pentru Jijell):

Eram obosit ai supărat aseară, plus ca de pe iphone scriam ca si acum. Este foarte adevărat ca am scris si greșit, nu neg dar stiu ce am de facut nu trebuie sa imi spună nimeni, si nu i trebuie gramatica ci literatura pentru BAC, crede-ma ca nu am trecut prin scoala ca gasca prin apawinking