| alexiulian15 a întrebat:

Salut TPU Nu stiu ce ai dar de cate ori ies afara, am stari de rau si ma ia si ameteala, si chiar nu stiu ce am, si cand trebuie sa merg la mall sau la cumparaturi am starile astea, si nu stiu ce am deja nu mai pot ca nu pot sa fac chiar absolut nimic.
Am incercat sa fac si sedinte de phiolog dar am facut doar o sedinta ca stau mai prost cu bani si nu prea am, am incercat sa iau si ashwagandha ca cica ajuta la anxietate dar nu prea stiu ca abia ieri am luat prima doza, eu stiu ca am anxietate dar nu stiu cum sa gestionez aceste stari.
Va rog sa ma ajutati va rog cine stie?

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Acestea sunt stari de anxietate si se pot ameliora si chiar vindeca numai daca tu intelegi situatia in care esti, adica o depresie serioasa, care a evoluat si acum ai ajuns la anxietate, va continua sa evolueze daca nu te opresti azi si nu-ti impui sa fii din nou un om nromal si sanataos mental.
Asadar, starile de rau din capul tau, sunt generate de o frica pe care ti-o induci singur.
Nici un medicament de pe fata pamantului nu va ajuta daca mental nu intelegi ca tu esti cel care-ti induci aceste frici si nu vrei sa iesi din ele.

Probabil ca nu dormi noptile jucandu-te pe computer ceea ce face ca cei doi hormoni responsabili cu sanattea ta mentala nu s emai produc, fiindca acei doi hormoni vitali creierului (serotonina si melatonina) se produc NUMAI CAND DORMIM intre orele 22 si 2 dimineata. Lipsa acestor hormoni pe termen lung, duc la boli mentale serioase, care debuteaza cu: depresie, apoi evolueaza spre anxietate, atacuri de panica, paranoia, schitofrenie, diabet si chiar cancere.

Ce-i de facut?
Hrana sanataosa pe care trebuie sa o mananci zilnic, bogata in viatmine, minerale, aminoacizi si proteina animala.
Culcarea obligatorie la 21.30 - maxim oar 22.00 si dormit 7-8 ore in fiecare noapte.
Culcarea dupa aceste ore iti afecteaza creierul, pentru ca acei doi hormoni de care am vorbit mai sus, nu se mai produc. Cum tu ai deja o deficienta masiva a acestor hormoni, este obligatoriu sa-ti impui ca sub nici o forma sa nu mai fi treaz la orele 22.

3 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"ma ia si ameteala...si cand trebuie sa merg la mall ...eu stiu ca am anxietate"

1 e evident că te ia cu amețeală când te gândești la câți bani razi la mall

2 de unde stii tu că ai anxietate, ai vreun diagnostic medical?

| s3lena84 a răspuns:

Accesează acest
site: https://deprehub.ro/
Pe acest site o sa găsești număr de la Helpline Anti-Anxietate gratuit. Sunt convinsa ca acolo o sa găsești ajutorul de specialitate și sprijinul de care ai nevoie. Felicitări și succes!