| Sindrex a întrebat:

nu stiu de ce nu scap de matreata

as vrea si eu niste raspunsuri cum pot scapa? de ea big grin

dau funda pentru cel mai bun raspuns

5 răspunsuri:
| Raisa09 a răspuns:

Pai...foloseste samponul : Wash&Go

| baf a răspuns:

Http://www.util21.ro/......tretii.htm
si incearca sampon clear pentru barbati, chiar daca esti fata

| Alexaaandraaa a răspuns:

Matreata este o adevarata problema pentru multe dintre noi... Afla care sunt cauzele aparitiei si cum poti scapa de acest "inamic" al parului frumos.

O manifestare a dermatitei seboreice, matreata este cea mai frecvent intalnita afectiune a scalpului. Cu totii o recunoastem...

In mod normal, pe masura ce pielea se reinnoieste, celulele moarte sunt impinse la suprafata si, in cele din urma, mor si dispar. In cele mai multe cazuri, sunt atat de mici incat trec neobservate. Matreata reprezinta descuamarea pielii capului sub forma unor "fulgi" albi vizibili pe par si pe haine. Ocazional, este insotita de inrosire si mancarime la nivelul pielii capului.

Se disting doua tipuri de matreata:

matreata uscata: aici vorbim despre o acceleratie a regenerarii celulelor pielii scalpului, care sunt impinse la suprafata si se observa in par si pe haine, conferind un aspect nu tocmai estetic.
matreata grasa: este vorba de un exces de sebum. Gasim acest tip de matreata la parul gras. Este usor de recunoscut pentru ca este galbuie si este lipita de scalp.


Cauzele sunt multiple:

ciuperca numita Malessezia furfur, prezenta la nivelul scalpului atat la persoanele sanatoase, cat si la cele cu matreata; ciuperca se dezvolta foarte bine in zonele grase, cum ar fi scalpul, fata sau partea superioara a corpului; atunci cand dezvoltarea ei este prea rapida, reinnoirea normala a celulelor este perturbata si apare matreata.
secretia excesiva a glandelor sebacee (scalp gras): barbatii au tendinta de a face mai des matreata, deoarece ei produc in mod natural mai mult sebum
mostenirea genetica

Simptomele matretii pot fi agravate de:

- transpiratie excesiva
- stres
- vreme rece: simptomele se accentueaza pe timpul iernii, pentru a se estompa vara
- folosirea excesiva de spray-uri de par si geluri
- folosirea necorespunzatoare a produselor de colorat parul sau folosirea excesiva a ondulatoarelor de par electrice
- palarii si esarfe prea stramte
- spalarea prea rara a parului sau clatirea necorespunzatoare


Tratamentul trebuie sa aiba in vedere urmatoarele principii:



tratarea componentei fungice si inflamatorii
evolutia cronica
sa fie un produs agreabil de folosit
sa necesite maximum o aplicare pe zi sau chiar mai rar

Tratamentul consta in folosirea sampoanelor antimatreata, fiind disponibila o gama larga de sortimente. Ingredientul activ din aceste sampoane poate fi:

zinc - pyrithion (Head&Shoulders, Fructis)
sulfura de seleniu (Selsun, Vichy Dercos)
ketoconazol (Nizoral, Ketodar)

Pentru a avea efectul dorit, spalarea cu produsul ales trebuie facuta de doua ori. La a doua spalare, lasam samponul sa actioneze timp de 5 minute si apoi clatim suficient de bine, pentru a inlatura excesul de celule dislocate in timpul spalarii.

Gasirea samponului ideal poate necesita mai multe incercari, scalpul fiecaruia reactionand diferit. Odata ce un sampon antimatreata nu mai da randament, trebuie inlocuit cu un altul, care este preferabil sa aiba un ingredient activ diferit fata de precedentul.

Multe persoane considera ca produsele cosmetice folosite sunt ineficiente, deoarece matreata continua sa apara. Insa aceasta este o conceptie gresita si trebuie tinut cont de faptul ca este vorba despre o afectiune cronica, cu pusee de acutizare si faze de ameliorare. Nu exista un sampon care sa elimine aparitia matretii pentru totdeauna. Exista insa solutii la indemana fiecaruia, care sa tina problema sub control. Succes!:*

| Trandafiiiiiiiiiiiraș a răspuns:

Foloseste un sampon antimatreata.Head & Shoulders.

http://www.eva.ro/......11405.html

http://www.eva.ro/......33827.html