| Carolina1972 a întrebat:

O prietena de-a mea este foarte ingrijorata deoarece crede ca e insarcinata. Daca e insarcinata ii intarzie menstruatia sau nu mai vine deloc? Eu asa stiu ca nu mai vine deloc, daca e insarcinata. Voi ce parere aveti?

Răspuns Câştigător
| anamariarot a răspuns:

Nu vine deloc menstruatia in timpul sarcinii, insa pot exista alte sangerari care sa fie confundate cu ea. De exemplu, in faza incipienta a sarcinii, poate aparea sangerarea datorita implantarii embrionului in placenta si nu trebuie sa te ghidezi numai dupa menstruatie, pentru ca intr-un caz similar poti crede ca nu esti insarcinata, iar chestiuta aia mica sa creasca in tine. Concludent este un test de sarcina si cel mai indicat e sa se faca dimineata, pentru ca atunci urina este mai concentrata

| Carolina1972 explică (pentru anamariarot):

Si aceea sangerare care este confundata cu menstruatie doare burta (ca si la menstruatie) cand apare, si cate zile tine, sau? Mersi!

| anamariarot a răspuns (pentru Carolina1972):

Implantarea embrionului in uter****, scuze. Acum am vazut ca am gresit.
Sangerarea asta dureaza mai putin, rareori o zi sau doua. Cantitatea de sange este mai mica, iar culoarea este mai deschisa sau mai inchisa fata de cea a menstruatiei. Pot aparea si crampe abdominale Oricum, dupa cum am mai zis, testul de sarcina e concludent

4 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Mai sunt cazuri cand iti vine peste sarcina, dar oricum nu e ca de obicei. E mai inchisa la culoare si tine mai putin, gen 2-3 zile, nici cantitatea nu fiind la fel de mare ca-n general.

| christall a răspuns:

Asa e de obicei, nu mai vine deloc. Dar sunt exceptii cand menstruatia vine peste sarcina. S-au vazut cazuri.