anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, TPU.
Parintii mei vor sa ne mutam de vara asta in Paris. Ideea e ca am foarte mari emotii, de cand mi-au dat vestea sunt foarte aeriana, plang cand ma gandesc ca las totul in urma, ca imi las prietenii (am 15 ani). Vreau, daca se poate, sa-mi dati si mie niste sfaturi, sa-mi spuneti cum sta treaba pe acolo, cu scolile si sistemul de invatamant si alea-alea.
Funda!
Multumesc!

Răspuns Câştigător
| shhadow a răspuns:

E foarte frumos la Paris. Aer de Franta laughing
In legatura cu prietenii tai si ca lasi totul in urma, iti spun sincer, prietenii tai adevarati vor tine legatura cu tine si veti fii la fel doar ca la distanta.
Iar cu scoala, ei bine, totul este mai organizat decat la noi in Romania. Scoala este logic, obligatorie. Scolarizarea in Franta este gratuita si obligatorie pentru varstele cuprinse intre 6 si 16 ani. Ultimii doi ani de pregatire sunt optionali, iar daca elevul decide sa ii urmeze, la final trebuie sa sustina proba de Bacalaureat in franceza tradus "Le Bac". Dupa absolvirea celor 12 ani de studii si trecerea cu brio a exemenelor finale, elevul poate opta pentru a merge la facultate.
Scoala incepe pe data de 2 septembrie de obicei, dar poate varia usor. Orele de studii sunt inpartite in 3 ore de curs dimineata si 3 ore de curs dupa amiaza, elevii avand 2 ore pauza de masa, pauza in care pot opta pentru cantina scolii sau pot sa plece acasa.Vacanta scolara in Franta este impartita in 4 perioade a cate 2 saptamani fiecare si vacanta de vara. Lunile de vacanta fiind: Octombrie-Noiembrie, Decembrie, Februarie-Martie si Aprilie-Mai.

6 răspunsuri:
| Own3r a răspuns:

Gandeste-te doar ca pleci intr-un loc mai frumos.E mult mai bine acolo.

| PoisonKiss a răspuns:

Sincer, cei din Franta si din multe alte tari mai "renumite" sunt mai prosti ca noi, si totusi ai 15 ani... prietenii vin si se duc si eu am fost plecat in state la Los Angeles... eram la fel ca si tine, dar te obisnuiesti, iti faci prieteni noi si vei vedea caci cu timpu vei uita de toate. cand m-am intors in tara, ma saluta lumea pe strada si nici nu mai stiam cine is acele persoane

| ToxicSmile a răspuns:

Dupa cate stiu eu acolo e foarte frumos si scolile sunt bune. Partea cu prieteni.Nu'i nimic...viata merge inainte..conosti persoane noi iti faci prieteni noi dar asta nu inseamna ca trebuie sa'i lasi pe ceilalti in urma.
Calatorie placuta :]

| mona a răspuns:

Ar trebui sa te simti norocoasa ca te muti la Paris, te vei obisnui pana la urma

| LegionarulRoman a răspuns:

Mergi,insa sa nu uiti niciodata de tara din care vii!

Sfat:ai grija, ca prin Paris sunt multi poponari

| sophieLY a răspuns:

Multumesc mult pentru raspunsuri. Imi doresc sa va fi putut da la toti funda!