| AlexandruMihai96 a întrebat:

Pe mine ma cheama Alexandru, dar cunostintele, familia, colegii etc imi spun Alexu, de cand eram prichindel. De curand un unchi de al meu mi-a sugerat sa adopt alta varianta a numelui Alexandru dar... nu stiu ce sa zic. Peste tot unde ma duc si cu care fac cunostinta, aproape 3 sferturi din persoane au numele Alexandru. Se pare ca in anii 90, Alexandru era foarte la moda. Iar eu, ca sa nu ma trezesc ca voi fi poreclit sau ca mi se spune altfel sau mai stiu eu ce, m-am impus un pic, daca pot spune asa, adica am avut pretentia sa mi se spuna Alexu. Mie mereu mi-a placut sa fiu un pic mai diferit fata de restul. Voi ce spuneti, e cazul sa schimb treaba asta si daca da voi ce variante aveti? Adica, numele Alexu e chiar asa un diminutiv pentru Alexandru? Eu nu m-as grabi sa schimb asta pentru ca m-am obisnuit asa cam de vreo 3 sferturi din viata si... parca-mi place.

2 răspunsuri:
| Xdreaper21 a răspuns:

Daca iti place pastreazal

| Violleta2022 a răspuns:

Se pare ca tot d ela Alexandru se poate sa ti se spuna si Sandu, care mult mai diferit si decat Alexu' sau Alexandru, deci, iata o noua varianta pentru tine Sandule!