| gymgrinder23 a întrebat:

Salut TPU, raspunde-mi la urmatoarea intrebare: "Ce fac daca ajung intr-un punct in care vreau sa mor, pur si simlu ca sa nu mai doara atat de tare unele momente din viata?"

Răspuns Câştigător
| dullcat a răspuns:

Buna.Poti vorbi aici despre acele momente care te-au facut sa suferi, daca doresti.Este infinit mai dureros sa ai impresia ca nimeni nu te intelege si ca nimeni nu a mai trecut prin asemenea experiente.De aceea e necesar si foarte important sa vorbesti cu persoane apropiate, de incredere, cu un psiholog etc.astfel incat sa te descarci si sa primesti o vorba buna, o incurajare, un sfat.

| gymgrinder23 explică (pentru dullcat):

Pai, tot din cauza unei fete, desi mai mult a mea ca ma atasez. Este fata asta de care-mi place mult, am dansat cu ea la festivale la liceu, si de multe ori ne mai vedeam pe holuri, eu am invitat-o la o cafea dar a spus ca are parintii scricti, si asta am observat si eu dar am ales sa merg inainte alaturi totusi. Si ea are tonele de probleme de viata si se simte defecta, ceea ce nu e adevarat deloc, e atat de frumoasa, e bisericoasa, desi asta nu conteaza asa mult la varsta mea desi tineam cont si de acest aspect. Pana cand astazi, mi-a spus ca ea ca tatal ei i-a aranjat un date cu un baiat de o seama cu ea, pe care-l cunostea din cate mi-a spus, si i-am cerut niste pareri despre el sa vad ce are in cap, si ea imi spune : "Depinde, ca daca vorbim de fizic e ok" ceea ce inseamna beton pentru ca ea e nesigura rau si nu prea stie sa-si exprime parerea drept, o da prin indirecte gen "e ok", "e decent", "arata ok" etc. etc. iar legat de sentimente, inainte il considera arogant, pana acum, cica acum il considera de treaba. Si a zis ca asteapta sa vada ce va fi. Si pe langa asta, a spus ca va vrea sa mearga la club, desi nu stie daca are voie, dar problema mea nu asta e, ci urmatoarea: "Daca nu sunt suficient? Daca ea nu vrea sa-si riste relatia ei cu parintii pentru unul ca mine? Sau si mai rau, daca ea a vrut doar sa fie politicoasa cu mine in situatiile mele cele mai grele?
(pentru ca noi vorbeam mult si despre problema noastre, atat eu cat si ea) Nu stiu ce sa fac, sunt confuz, simt ca toata lumea se indeparteaza de mine si observ ca devin sleit de puteri si sentimente...

4 răspunsuri:
| Miruna333 a răspuns:

Ceri ajutor. Faci terapie
Te confrunti cu situatia, nu fugi de ea. Durerea este inevitabila, suferinta este optionala.
Sinuciderea este o decizie permanenta la ceva temporar.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu faci nimic.
Viața e cel mai mare dar pe care l-ai primit.
Dovada e faptul multe persoane fac avort și nu vor să dăruiască viața.
Durerea va trece.
Dar viața e unică și o trăiești doar o dată.

| Justasimplequestion a răspuns:

Un minut de tacere cand citesc intrebarea asta...