| MINECRAFTLOVEGIRL56 a întrebat:

stiu ca este o intrebare mai ciudata, dar, astazi de dimineata m-am dus la baie si... un lichid alb a iesit. Este ceva obisnuit? Este ciclu? Am nevoie de un raspuns. P. S. Dau funda

2 răspunsuri:
| LupuCenusiu a răspuns:

Nu este ciclu deoarece ciclul are culoarea rosie. Cred ca este leucoree, lichidul care protejeaza vaginul. El este secretat de peretele vaginal si cum am spus are rol de protectie. Nu trebuie sa iti faci griji. Este posibil sa iti apara si ciclul deoarece acesta incepe sa fie secretat din momentul dezvoltarii uterului dar si a ovarelor. Nu te speria!

| corbulalbrosu a răspuns:

S-ar putea sa fie vorba de secretia vaginala obisnuita/normala care este produsa zilnic de glandele existente in mucoasa vaginului si are rolul de a autocurata vaginul pe intreaga perioada a ciclului menstrual. Cantitatea de secretie vaginala poate varia de la zi la zi si sa fie mai mare in zilele din imediata apropiere a menstruatiei. Insa daca esti in perioada fertila, atunci este posibil sa fie vorba de mucusul cervical care este produs doar in cele 4-6 zile de dinaintea ovulatiei. Acest mucus cervical este produs de cervix adica de colul uterin si devine abundent cu 1-2 zile inainte de ziua ovulatiei. Are rolul de a facilita/ajuta spermatozoizii sa treaca din vagin in uter. Deoarece mucusul cervical se suprapune peste secretia vaginala curenta, cantitatea de secretii poate deveni mult prea mare si sa umezeasca foarte tare chiloteii in acele cateva zile. Multa sanatate!