| Stamen_Andrei_1977 a întrebat:

Stiu ca voi parea ridicol in ceea ce o sa scriu, dar am ajuns la concluzia ca trebui sa o fac.

Vreau sa scap de anxietate sociala (vreau sa testez remedii naturale si nu sa merg la pshiatru). Nu stiu de cand am aceasta anxietate, dar am descoperit de cate-va luni. Am avut probleme acum cati-va ani cu anumiti colegi (si anul asta, dar reusisem sa mai reduc din probleme si sa nu imi mai fie urat sa merg la scoala). Cand ies in oras, nu am nimic, sunt normal. Imi este greu sa vb cu o persoana noua (ma refer la faptul de a incepe eu o discutie), dar daca persoana respectiva incepe discutia cu mine, nu am nimic. In oras, in mall, nu am nici o frica, dar cand sunt la mine acasa, imi e sila sa ies din casa sa vorbesc cu lumea sau sa merg la magazin (stau la tara, si parintii nu au certuri, nu am probleme in casa, am o familie fericita, asta este exclus). Oare pot fi anti social cand in oras, in locuri aglomerate nu am nimic, doar la mine acasa, imi este frica sa iau legatura cu alte persoane? Lucrul acesta de sunt eu anti social la mine acasa, printre persoanele pe care le cunosc se datoreaza faptului ca eu am fost aratat cu degetul, barfit si exclus de acestea (nu am luat parte la batai de strada sa am aceasta frica)Ca sincer, m-am informat si un anti-social este invers la ceea ce am zis eu aici (ca imi e frica sa port un discurs cu persoanele cunoscute decat cu persoanele straine). Am frica de a incepe o discutie cu o persoana staina (dar daca persoana respectiva imi vorbeste, sunt calm, nu tremur, nu am nimic). Oare sunt anti social? (Am 15 ani). Vreau raspuns clar, nu doar,, da esti" sau,, nu, nu esti". Vreau ca raspunsul sa fie cat de cat (sau chiar foarte) detaliat!

2 răspunsuri:
| Cristinnah a răspuns:

Cred ca ceea ce ai tu, au majoritatea adolescentilor din ziua de azi. Poate ca este anxietate sociala, poate ca este firea ta mai inchisa ( si eu am aceeasi problema, si am 17 ani) dar la mine se manifesta prin altfel de semne, de exemplu, urasc sa vorbesc la telefon, sau sa vorbesc in public. Prefer sa merg insotita de cineva pe strada, nu singura. Din nou, daca sunt jignita nu stiu cum sa reactionez, ma panichez si plec. Eu am fost si la psiholog unde am facut un test de anxietate, si acolo mi-a mai spus ca daca vreau pot sa merg si la psihiatru, dar eu nu am mers, si acum mi-au recomandat un medicament pe baza de plante pentru anxietate si stres

| Stamen_Andrei_1977 explică (pentru Cristinnah):

La asta ma gandeam si eu. Asta de nu iti place sa vb la telefon, cred ca este comuna chestia asta, ca asa sun si eu. Orcum, multam.
Apropo, sa bu iei pastile ca provoaca dependenta (din ce m-am informat)