anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt adolescent, fac 17 ani acus, viata mea e un calvar, parintii se comporta urat cu mine, surorile la fel, parintii mei au o gandire foarte comunista, nu le place parul meu, ma obliga sa ma tund, ii dezamagesc, ma cert foarte des cu ei, pentru tot ce se intampla in familie eu sunt tap ispasitor si oaia neagra a familiei totodata, la scoala sunt corigent, note mici, in ultimul timp am dat o in alcool si tutun si chiar nu eram genul, am o stare de plictiseala si lene continua, n am telefon, imi doresc mult unul, n am cum sa muncesc pentru ca scoala de la amiaza, tata cand vine din strainatate se ia de mine din orice, imi tot scoate ochii ca investeste bani in mine dar nu face mimic, doar gura de el, daca I cer bani de in pistol de lipit se face ca ploua (imi place electronica), mama la fel, ridica tonul fara motiv, nu stiu ce sa ma fac, nu mi place DELOC viata asta, cu ei nu se poate vorbi frumos, ei nu inteleg, ce sfaturi imi dati?

10 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Din ce scrii aici, chiar esti un copil obraznic si oaia neagra a familie!
Cu note mici la scoala, corijenta si posibil repetentie, minor, cu alcoolul si tutunul in gura, wow, mai ca nu-mi vine sa cred ca ai tupeu sa mai ceri favoruri de la parinti.
Ca parinte, ti-as impune o gramada de reguli pe care va trebuii sa le suporti, daca nu vrei sa fii pedepsit.
Atata vreme cat esti minor si locuiesti cu parintii tai, ai obligatia sa asculti de ei si sa faci ceea ce ti se cere.
Nu te conformezi, poti sa fii pedepsit si nu-i condamni pe parintii tai, mai ales cand au un rebel la usa.

| Freya1 a răspuns:

Acuma nu se iau chiar degeaba.Ai mentionat si tu ca mergi rau cu scoala, fumezi, bei cam cum ai vrea sa se comporte sau sa vorbeasca?
Incearca si tu sa fi un copil mai intelegator si ascultator si se vor schimba lucurile. Dupa 18 ani cand vei putea munci si sa iti castigi bani altfel va sta situatia.

| anonim_4396 explică (pentru Freya1):

Fac asta pentru ca se comporta ASA cu mine

| Freya1 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu este o scuza sa stii.
Inca nu te-ai maturizat suficient si cam gresesti.Nici nu o sa se comporte mai frumos cu tine daca si tu vei continua sa faci asa.

| sofisis a răspuns:

Mda, nici tu nu esti o bomboana din cate spui. Mai ai un an si poti sa iti iei viata in propriile maini. Te poti angaja si duce la facultate si usor, usor te vor lasa in pace.

| Donsavas a răspuns:

Parerea mea este ca ai o tulburare emoțională. Multi adolescenți de varsta ta au si se trateaza. Vizitează un psihiatru! Dependenta de alcool este reală si viciul fata de tutun sunt semne clare ca nu esti bine cu tine, ai o boala nervoasă. Cauzele sunt multiple însă medicamentele iti pot readuce starea de bine. Asa vei duce un stil de viață sănătos și vei studia, pentru a avea si tu câștigul si familia ta.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna!

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.

Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia

Asteptam sa te ajutam!

| TheRealFantasy a răspuns:

E ok, amageste-i maxim pana la 18, daca nu ii suferi te vei obisnui sa ii accepti daca inveti sa te descurci putin pe cont propriu.
E bine ca doar parintii sunt comunisti cu privire la par, mie mi se reprosa mereu cand il lasam mediu asa. laughing
Daca esti fratele mai mare logic ca te vor lua pe tine drept tap ispasitor, trebuie sa actionezi responsabil, alcoolul e chiar ok, si eu o mai dau in cateva sticle de bere sau in vin/digestive de la ultimele iese cu dat la boboci laughing e normal frate, dar cu tigarile e nasol, lasa-te cat mai poti, ca ai 17 si poti.
Singura chestie pe care o poti face cu responsabilitatile e sa le scoti ochii, cand parintii tai sau surorile nu fac ce trebuie, sa ai o alura mai superioara si in felul asta se vor simti aiurea sa iti scoata ochii la orice.
Banii ii iei tu din alocatie, nu le mai da parintilor daca nu te sustin. laughing
Din nou, faza cu scosul ochilor. Prima data poate nu dar daca vad ca te schimbi tu isi schimba si ei felul in care se poarta cu tine. Probabil.

| anonim_4396 explică (pentru TheRealFantasy):

Frate, ai dreptate, dar n am cum sa mi pastrez alocatia pentru ca vine direct la mama

| Vasile_Albert_1996 a răspuns:

Pai... cu e sa incep...mai intai incearca sa te apropii de parinti tai si incearca sa ii asculti nu cred ca se ia degeaba de tine lasa alcoolul si tutunul nu te ajuta cu nimic lasa si tu gura sa fim seriosi ca si tu intr-o cearta cred ca te certi cu ei de parca tu i-ai creste? nu ei pe tine incearca sa inveti sau sa copiezi sa vada ca ai note bune fi mai iubitor cu cei din jur si nu mai fi asa distant cu ei pana la urma sunteti o familie corect? Si dupa lasa sa mearga totul de la sine si cand iei o decizie gândește-te de doua ori inainte sa o aplici daca nu, o sa ai de suferit