| CyberEye a întrebat:

Sunt baiat, am 14 ani jumate si 1, 54.Credeti ca pana se termina varsta de crestere in inaltime (18-20 de ani) pot sa ajung la 1, 80? tinand cont ca parintii mei sunt cam mici, mama are 1, 50 si tata 1, 67? Ce imi recomandati sa mananc+ce sporturi si suplimente Calciu+Vit D3?

Apropo...acum un an jumate aveam 1, 39...

8 răspunsuri:
| CrazyTeenager a răspuns:

Salut, fiecare are intervale de dezvoltare diferite, deci este posibil sa cresti mai mult intre 14 si 18 ani, daca ai un stil de viata activ, o alimentatie decenta ce poate include si un complex de multi-vitamine usor, gen Eurovita, si respecti orele de odihna, cel putin 8 pe noapte, practici o activitate fizica zilnic, nu conteaza neaparat ce, inaltimea este ereditara, o mostenesti, indiferent daca faci basket sau box ori inot, in mare parte potentialul tau genetic isi va spune cuvantul, daca vei avea un mod sanatos de trai, mai ales expunerea la soare vara, care favorizeaza absortia vitaminei D in organism, daca o dai pe tigari si bautura, poti ramane la o constitutie miniona happy.

| Sabyynna a răspuns:

Ar trebui sa te gandesti si ce inaltime au bunicii tai. De multe ori genele se trimit de la bunici la nepoti, nu de la parinti la copii.
De exemplu, eu sunt fata si am 1.64 si am 14 ani, iar in ultimul an nu am mai crescut deloc in inaltime. Mama mea are 1.72 si tata 1.78, dar bunicile mele erau destul de marunte. Si verisoara mea e in aceeasi situatie: la 18 ani are 1.62 desi parintii ei sunt detul de inalti.
Ca si sport, eu stiu ca foarte util este bascketball-ul. Poti face dealtfel orice alt sport pentru intarirea masei musculare, dar nu stiu cat te vor ajuta sa cresti in inaltime.
Sper ca te-am ajutat.

| XalexandraX a răspuns:

Poi nu lua pastile poate dela alea o sa ajungi ca faci cinestie ce probleme o prietena a luat pastile(nu mai stiu pentru ce ) iar dupa ceva timn sa ingrasat f mult iti recomand mult sport nu conteaza decare important e sa faci miscare...si cand te mai duci prin parc sau in spatele blocului sa mai tragi de chestiile alea care se bat coavoarele sau in parc

| Bellatores a răspuns:

Eu am 1.83 si pot spune ca nu am facut multe lucruri pentru a ajunge la inaltimea asta, eu am facut box...fotbal in timpul liber, in fiecare zi cu bicicleta, sa mananci orice..si nu am luat suplimente doar uneori mai luam niste pastile pentru a imi intari organismul, daca mai intrebari, sunt aici.Succes!

| NeedForSpeed2013 a răspuns:

DA...Cred ca te simti foarte proststraight faceSi eu sant in aceeasi situatie 14 ani, doar ca am 1, 58,, mama are 1, 55 si tata 1, 75.Si imi doresc foarte mult sa am 1, 80m.Cu bicicleta toata ziua, si fotbal(nu la un club).Mi-e frica sa nu raman mic.Din cauza inaltimii viata mea e cam de kkt.Multi prieteni imi zic lucrul acesta cand se enerveza, asa in gluma, am prieteni foarte buni care nu m-ar rani niciodata.Sunt foarte dezamagitsadSper sa ajungi la 1, 80: ))

| CyberEye explică:

Aha...pf..nu vreau sa am 160-170...cel putin 175, acum doi ani eram cel mai mic din clasa, si acum pe clasa a 8-a i-am intrecut pe vreo 5-6 colegi.deci vreau sa stiu daca cresc tot asa in coontinuare, cat despre bunici sunt mai mici ca parinti straight face dar stiu cazuri, copii care au crescut mai mult decat parinti lor chiar si cu 25cm

| Thunderstruck a răspuns (pentru CyberEye):

Prietene, nu vreau sa te dezamagesc, dar e foarte putin probabil sa depasesti 1, 70. Daca la 1, 54 ai intrecut 5-6 colegi imi imaginez ca ai clasa de pitici laughing.In a 8-a eu aveam 1, 75 si eram cel mai mic din clasa.Cred ca inaltimea la care o sa ajungi o sa fie intre 1, 67 si 1, 73.Nu esti mic la 1, 73, e foarte bine.

| CyberEye explică:

Alte raspunsuri? happy