Am si eu o prietena exact la fel, si mie imi vine sa-i dau foc dar mna Poti sa-i spui ca daca nu o sa se lase de calculator il poate afecta si atunci poate o sa-si dea seama ca e dependent sau fa-l se se simta vinovat cumva si isi va cere el scuze Si eu chiar azi m-am certat cu prietena mea PROSTUTA ca sa nu folosesc altceva Funda?
Daca prefera calculatorul in loc de un porieten, ..atunci inseana ca nu este prietenul tau.Daca erati cu adevarat prieteni iesea afara cu tine, nu statea la calculator!Mai bine iti faci alt prieten si il faci geos..il faci sa vada ce prieten bun a avut si ce a pierdut..acum pe bune..cand i se va strica pc-ul o sa iasa afara ca nu va avea ce face..si tot el se va intoarce la tine.Imi dai funda te roog?
Este obsedat de calculator si asta nu-i face bine, isi da seama ca te-a dat la o parte si tot el te va cauta
Daca nu vrea sa iasa cu tine atunci cand marea lui iubire sta inchisa in casa nu inseamna ca nu-ti este prieten (esti singurul lui prieten real), doar ca placerea de a sta la calculator s-a transformat in obsesie. Te-as sfatui sa vorbesti cu el mai mult pe mess dar ar fi o mare prostie, cel mai bine e sa-l convingi sa iasa afara din cand in cand. Este destul de mic si inca nu-si da seama de raul pe care si-l face singur, dar in curand va avea probleme de vedere si niciun prieten. Pentru inceput ar fi bine sa-i sugerezi sa-si faca un program, cat timp sa steala calculator (gen: o ora acum...una mai tarziu...depinde si cat de grava este situatia lui), in al doilea rand, fa-l sa creda ca lumea de afara este superba (stim cu totii ca nu e) dar daca il duci intr-un parc, mancati o inghetata, va mai jucati cu alti copii s-ar putea sa se acomodeze treptat. Nu e prost, e doar imatur, crede ca viata lui se rezuma la un simplu obiect.
O sa vezi ca o sa va impacati.Nu mai sunteti mici, maturizati-va.
Spune-i ca nu ii face bine calculatorul si ca tu ii vrei binele, ajuta-l sa treca peste asta si spune-le si parintilor lui ca sta la calculator excesiv.
Daca nu vrei sa faci tu primul pas atunci nici el nu o sa faca nimic sa va impacati atata timp cat are calculatorul iti zic eu ca nu ii mai pasa de nimic.
Buna.
Ce pot spune,este un baiat care sta prea mult pe calculator.
A ajuns la etapa cand nu mai poate renunta.
Eu iti dau un sfat.
Vorbeste cu el,daca nu merge sa vorbiti fata in fata,atunci vrbeste cu el pe calculator.
Spune-i ca tu esti prietenul lui,nu calculatorul.
Spune-i ca, calculatorul daca se strica nu se repara asa usor ca o prietenie.
Explica-i ca este bine sa iasa afara, se poate distra mult mai bine.
Nu stiu daca va intelege dar fa asta.
Iar daca spune ca vrea sa iasa, nu-l refuza, va crede ca te razbuni si se va termina cu prietenia.
Sper ca te-am ajutat.
Multa bafta.
Pa.