| 3litecrew a întrebat:

Salut TPU!
Sunt baiat, in decembrie implinesc 19 ani, iar intrebarea mea este daca mai am sanse de a creste in inaltime. Am inaltimea de 168cm. tatal meu este cu un cap peste mine are 180cm, iar mama putin mai scunda decat mine. In ulimii 3-4 ani nu am mai crescut nici macar un cm. Ce spuneti?

Răspuns Câştigător
| Hyperion7 a răspuns:

Deci e vorba de o creștere întârziată, atunci și tu vei mai creste, nu-ti face probleme

12 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Din pacate, cresterea ta a stagnat fiindca ai facut sala intensiv la 16 ani, iar sala este interzisa adolescentilor, fiindca inhiba hormonii de crestere, ceea ce la tine s-a intamplat.
Pacat ca ai ignorat ceva atat de serios.
Acum siner, spune la ce ti-a ajutat sala?

Uite aici intrebarea ta precedenta:

https://www.tpu.ro/......scut-nici/

suntserios
| suntserios a răspuns:

Apuca-te de un sport, cine stie.

Sau mai asteapta 4-5 ani, nu o sa iti mai pese de cat de inalt esti.

| dullcat a răspuns:

Nu stim.Majoritatea oamenilor cresc in inaltime pana la 18 ani, iar unii inclusiv pana la 21 de ani.

https://purecalculators.com/ro/height-calculator

| Hyperion7 a răspuns:

Posibil sa fii unul dintre cei care se dezvolta mai târziu, eu zic sa lansam genetica să vorbească până la un 23-25 de ani.

| StoicAnalysis a răspuns:

E posibil sa mai cresti pana la 25. Depinde daca ai iesit sau nu din pubertate. Eu de exemplu, am avut 165 cm de la 17 ani pana acum. Dar la mine a fost din genetica. Tatal meu fiind scund de inaltime.

| sammie a răspuns:

Nu. Baietii cresc maxim pana la 18 ani.

| Hyperion7 a răspuns (pentru sammie):

"Care sunt cauzele pubertatii intarziate
Pubertatea poate intarzia din mai multe motive. Cel mai adesea, poate fi vorba despre modelul de crestere si dezvoltare dintr-o familie. Baiatul sau fata pot constata ca parintii sai, unchiul, matusa, fratii sau verii s-au dezvoltat mai tarziu decat de obicei. Acest lucru se numeste dezvoltare intarziata si de obicei nu necesita tratament."

| 3litecrew explică (pentru Hyperion7):

Tata mi-a spus ca si el cam la fel era si pe la 18-19 ani a crescut 10-12 cm

| sammie a răspuns (pentru Hyperion7):

Ce concluzie ar trebui sa trag din ce ai precizat?

Că se poate dezvolta și după 18 ani

| sammie a răspuns (pentru Hyperion7):

Spune-i lui, nu mie.

"elliana a răspuns:
Nu. Baietii cresc maxim pana la 18 ani."

Va spun amândurorahappy

| Hyperion7 a răspuns (pentru 3litecrew):

Deci e vorba de o creștere întârziată, atunci și tu vei mai creste, nu-ti face probleme