| EX_AL_2002 a întrebat:

Sunt clasa a-8-a si vreau sa ma pregatesc de examen in urmatoarele 5 luni, dar in paralel vreau sa invat o limba straina (in afara de engleza) si limbaje de programare web.
Intrebarea mea este :
Cat timp trebuie sa acord pe fiecaror "subiecte" happy, tinand cont ca pentru mine este mai importanta evaluarea de la sfarsitul anului?

4 răspunsuri:
| bogdycounter a răspuns:

Iti dau un sfat, pregateste-te strict pentru examen ca in clasele a 9-a si a 10-a vei fi mai liber.

| RainmakerX a răspuns:

Limba straina, limbaje web? Nu te supara dar nu ai cum.
Invata pentru examen ca sa iei o nota mare si dupa, la liceu o sa ai cat timp vrei pentru restul. (Asta pana in clasa a 12-a...)

Un limbaj web nu este ceva ce se invata in "paralel". O sa ai nevoie de timp serios pentru a invata asa ceva. Daca vrei sa inveti asta atunci iti recomand sa inveti pentru examen si sa ajungi la un liceu cu profil mate-info.

Succes!

| StefaniaM a răspuns:

Depinde. Pentru mine a fost destul sa-mi fac temele (care-mi luau aproximativ o ora jumate) si cateva variante de subiect (majoritatea, in timpul orelor de la scoala) ca sa iau 10 la mate. Dar pe mine m-a inscris mama la foarte multe concursuri & cursuri de excelenta si aveam ceva mai multa experienta in domeniu. Oricum, consider ca e destul de usor sa iei 9 la matematica, daca esti atent (ultimele subpuncte de la III sunt ceva mai complicate, trebuie sa fii putin "creativ" cand le rezolvi)
La romana ar fi cel mai bine sa mergi in particular. Poti invata chestii foarte folositoare daca ai un profesor bun. Plus ca te motiveaza.

Ah, e naspa ca nu stiu la ce nivel esti. Daca nu te pricepi la mate ar fi bine sa faci excercitii cel putin trei ore, plus ore in particular. Ca altfel esti ok si daca iti faci numai temele. Daca vrei 10 la mate rezolvi si niste probleme de la olimpiade/ concursuri.
Si la romana...idk. Colegii mei faceau un anumit numar de variante pe zi, insa ca sa rezolvi asa ceva trebuie sa stii "teoria", if you know what i mean. Cel mai usor ar fi sa incepi de acum sa-ti faci niste fise dragute cu modul in care trebuie sa argumentezi apartenenta la specie/gen, subordonate, functii sintactice etc. pe care sa le inveti bine (am uitat sa mentionez, poti face treaba asta si la matematica, sa-ti scrii formulele si definitiile. E mult mai usor sa inveti asa, crede-ma). Dupa ce stii teoria as zice c-ar fi ok sa faci o varianta de examen pe zi. Foarte important, sa le rezolvi pe foi albe, gen ca la examen. Cred ca stii ca la romana conteaza si aspectul lucrarii, si din cauza asta trebuie sa inveti sa scrii drept si pe foi curate.

Ah, sper ca intelegi ce-am vrut sa zic. Si sa nu-i asculti pe cei ce-ti zic ca la liceu va fi mai usor. Nu stiu la ce profil vrei sa mergi, dar eu la mate info stau in medie 4 ore ca sa-mi fac temele DOAR la matematica. Pentru ca, daca vrei sa te descurci la teste e musai sa le faci.
Dupa care vine tema la informatica, ce-mi ia doua ore. Dupa care trebuie sa citesc pentu romana, macar o ora. La chimie nu ma chinui prea mult, ca al fost la olimpiada si stiu in mare parte materia. Si pe noi profesoara de chimie nu ne prea chinuie. Dar pe cei de la bio chimie ii pune sa faca 300 de probleme pe semestru! Yay!

Ok ok, am scris un roman. Sper sa-ti fie de folos macar. Bafta! Daca ai anumite intrebari poti sa-mi scrii linistit happy

| Adry05 a răspuns:

Parerea mea, mai bine te concentrezi pe materiile pentru examen pentru ca te vor coplesi ataea materii. Cele 2 le poti invata cand intri la liceu si vei avea mai mult liber, sau pe timpul verii cand termini cu examenele.