| aly a întrebat:

Sunt in clasa a-7a si am inceput sa ma pregatesc pentru testele de admitere la liceu pentru a intra la un liceu de prestigiu din Craiova. Vreau niste pareri despre cum vi s-a parut testele pisa (cei care acum a9-a) si as dori niste modele de teste la mate si romana.Dau funditahappy!

Răspuns Câştigător
| Scarlettt a răspuns:

Foarte uşoare anul acesta. La română trebuie să înveţi speciile genurilor (genul epic : nuvelă, fabulă, schiţă, basm ) Genul liric şi pastelul. La mate să fii atentă în clasa 8a la ore, să înveţi formulele ).
Am trecut acum a 9a la filologie, am luat la română 9.25 şi mate 5.75 (la mate n-am prea fost atentă că erau uşoare alea de clasa 5a ). Când am intrat în clasă la examen aveam o grămadă de emoţii dar pe parcurs mi-au trecut. N-ai de ce să-ţi fie frică, scrie ce ştii şi nu-ţi fie teamă de camera de luat vederii, oricum nimeni nu se uită pe ele.La noi în clasa de examen copii se întorceau din bănci fără să păţească nimic. Nu e mare brânză examenul ăsta plus că acum am ajuns la liceul dorit. Mediile de admitere la licee au scăzut foarte mult, eu am avut media 8.55 şi am intrat la un liceu care anul trecut avea media 9.01! Aşa că totul se poate!

Cât despre variante de examen, oricumm daă ţi-aş da nu le-ai şti să le faci pe toate, e multă materie făcută în clasa 8a şi tu nu ştii să o faci. Văd că eşti conştiincioasă dacă vrei să te pregăteşti de pe acum. Relaxează-t că e vară, ai timp să înveţi tot anul. Apropo un sfat, la mate fii atentă ce ţi se predă în clasă ca să înţelegi!

Mulă bafta la anul, nu uita nu te stresa
şi învaţă!

1 răspuns:
| ellenuk a răspuns:

Sa si ca la romana a fost usor! noi ne-am pregatit o groaza pentru examen si ne-a picat altceva! iti recomand sa cauti expresii pe net despre fiecare anotimp si sa faci compuneri!( in compunere nu trebuie sa folosesti prea multe fraze poetice ca nu iti puncteaza deloc) noi am avut despre cel mai bun prieten de facut! cred ca o sa invatati mai mult la scoala despre genul liric si epic si sa argumentati ca un text apartine unui gen literar dar compuneri nu prea o sa faceti! o sa invatati intr-a 8a despre propozitiile subordonate pe care ar trebui sa le intelegi si sa incerci sa le intelegi pentru ca sunt vreo 13 dintre care 10 pentru examen si iti va fi greu sa le inveti pe toate odata! ce sa mai zic... invata figurile de stil diftongul, triftongul si hiatul, rolul semnelor de punctuatie, moduri de expunere... altele le vei invata si intr-a 8a! eu am luat 8, 50 la romana si nu mint ca altii care spun ca au luat 10 si nu au invatat deloc tot anul