Cursul este o prezentare magistrala. profesorul vorbeste studentii asculat si iau notite. Se prezinta aspecte teoretice. La examenul final este cuprins tot ce se preda la curs. Seminarul este o discutie intre seminarist (de obicei asistent sau lector) si studenti. Ti se va da o tema de pregatit (de obicei din curs + bibliografie) si vei discuta despre tema respectiva, pentru a o clarifica. Participarea va fi notata, nota fiind un procent din nota finala. Informatiile capatate la seminar sunt necesare pentru a intelege si a invata materia de la curs. Uneori afli chestii noi, care vor intra si ele in materia de examen.
laboratoarele sunt lucrari practice. Vise da, de asemenea o tema, o studiati si apoi o puneti in practica (faceti un experiment, construiti un dispozitiv, etc). Materia inclusa aici este de obicei examinata in cadrul unui examen practic care este de obicei eliminator (daca nu il promovezi nu poti merge la examenul mare) si este inclusa de bicei in materia de examen.
Deci practic examen vei da din notiunile dobandite la toate cele trei forme de studiu.
La curs se preda, la seminar faci aplicatii din temele predate la curs, iar la laborator faci aplicatii practice. Laboratorul se termina la sfarsitul semestrului printr-un mic examen numit colocviu, fara de care nu poti participa la examenul de la curs, care se tine in perioada de sesiune.
Sunt si materii mai putin importante la care nu se tin exanen in perioada de sesiune, ci o "verificare" numita uneori tot colocviu, si are loc tot la sfarsitul semestrului.
afrodita3333 întreabă:
liana555bgd întreabă: