| patriciasweetpatricia a întrebat:

sunt o fata de 14 ani jumate si am prieten de 1 an de zile, el are 16 ani si am acceptat sa fac dragoste cu el pentru ca il iubesc foarte mult si am incredere in el, prima oara am facut in urma cu 3 luni si de atunci pana acuma total a fost bine, trebuie sa recunosc ca de 2 ori s-a intamplat si neprotejat.Eu am ciclu regulat de la 12 ani si pana acum nu am avut probleme sa imi intarzie.Trebuia sa imi vina de 10 zile si sunt foarte speriata, imi este frica sa nu fiu gravida, ar fi un dezastru pentru mine si familia mea.Azi dimineata am vomitat in pat cand m-am trezit si imi este frica. Ce ma fac eu acuma? Dau funda

3 răspunsuri:
| KamaSutra a răspuns:

Fa un test de sarcina si ai grija cu cine ce mai faci.

| SkyPilot a răspuns:

Ai facut foarte rau ca ti-ai inceput viata sexuala de la 14 ani. Si dupa cum probabil ca incepi sa intelegi, nu prea aveai de ce sa ai incredere in prietenul tau. Daca ai acum o problema, crezi ca o rezolva el?
Cel mai bine ar fi sa faci un test de sarcina la laborator (se determina nivelul unui hormon in sange). Costa cam 15 lei. Cele de la farmacie depind cand ai avut ultimul contact neprotejat, ceea ce tu nu ne spui.
O intarziere de 10 zile nu inseamna neaparat o sarcina, la varsta ta ciclul este neregulat. Iar simptomele de sarcina gen vomitat etc. apar la mai bine de o luna de cand ai ramas.
Daca descoperi ca esti gravida, vorbesti IMEDIAT cu mama ta. Nu amani pentru ca este un timp scurt in care se poate face ceva si daca pierzi acest timp, va trebui sa nasti copilul.

| danutzu96 a răspuns:

Dupa ce descrii aici este posibil sa fii si insarcinata. Fa un test de sarcina si vezi daca arata "doua dungi" daca da... asta e Ti-ai facut-o cu mana ta.