| szzzza a întrebat:

Salut tpu.Trec pe clasa a VIII a si ma gândeam la ce profil sa dau.Eu as merge pe mate-info intensiv, la unul din cele mai bune licee din județ. Problema e ca mi-e frica de gradul de dificultate, conteaza foarte mult cat de bun a fost profesorul din generală sau nu? Eu la mate sunt buna dacă ma iau după nivelul din clasa mea si ma descurc foarte bine la geometrie.Algebra ma mai sacaie uneori si uneori mai greșesc pentru ca nu stau așa de bine cu răbdarea, dar note mai mici de 9 nu am prea avut.Pe clasa a VI a am fost la olimpiada de mate si am luat 7 punte din 28, iar punctajul maxim luat in oras a fost 16 sau 18 puncte, iar din scoala mea am avut cel mai bun punctaj.Informatica îmi place, chiar am făcut doi ani de programare in Pascal, de aia am si hotărât sa merg pe acest profil.La restul materiilor nu am probleme, sunt chiar foarte buna, la romana si biologie am ajuns pana la faza județeana si am luat punctaje foarte mari mai ales la romana.Am început sa iau meditații din clasa a VII a si la mate si la romana sa îmi fie mai usor.Ce credeți, o sa ma descurc având in vedere gradul de dificultate al liceului (este puțin mai exigent)sau sa ma axez pe altul? O sa ma descurc la matematica? Conteaza cat de buna am fost in generală la mate sau am nevoie doar de noțiunile de baza? Conteaza dacă nu am făcut matematica de excelenta in generală?

Răspuns Câştigător
| wpetterssone a răspuns:

În România, Informatica începe să fie studiată de la început în ciclul liceal.
Gradul de dificultate crește pe parcurs. Matematica trebuie înțeleasă și exersată continuu. Pentru materiile școlare ar trebui să nu existe calificative sau note pentru notare. Acestea au caracter de mulțumire pentru elevi.
Notele nu coincid cu cunoștiința exactă. Unii profesori predau într-un stil, alții în altul. Elevul se adaptează și învață.
Te vei descurca cu matematica în ciclul liceal, dacă vei munci.

1 răspuns:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Conteaza cum ai inteles matematica si cat de usor ti a fost sa intelegi matematica. Notele sunt destul de irelevante si subiective uneori.