| wends a întrebat:

uite... am o problema cam mare:de aproximativ 2 ani parintii mei s-au despartit, iar mama si-a gasit forte repede pe cineva. Ideea este ca ma cam sufoca. Inainte mai povesteam cu mama si tot felul de chestii din astea mama-fica... Acum este obsedat, jur sad! Oriunde, Orice, Oricand numai cu maicamia. Deci daca ea ii pe balcon la o tigara si el, daca merge sa cumpere o chestie si el, daca vrea sa faca mami ceva si el; parca parerea mea nu mai conteaza. Si incepe sa faca misto de mine, daca ma cert cu maicamia de ceva el numa de partea ei este. E pur si simplu obositor.(asta e prima problema sad )
2. Din acest an scolar m-am mutat la o scoala noua, aici lucrurile sunt mult mai serioase si colegii sunt mai diferiti decat celelalte persoane, in general. Dar, am inceput sa constat ca eu nu am prieteni, daca vreau sa merg in parc sa ma plimb nu am cu cine. Eu nu sunt genul de fata care pune nasul la toate prieteniile, la cealalta scoala am avut o prietena care acum s-a mutat in Belgia, aici am o singura prietena cu care ma distrez dar sta in alta localitate, facand naveta. Sunt singura, complet singura, fara vlaga si persoane care sa ma asculte. Nu stiu ce sa fac si incep sa simt ca ma pierd devenind depresiva.
Va rog ajutati-ma cu ceva sfaturi.
Multumesc, anticipat!
Fundăăă!

2 răspunsuri:
| 97gaby a răspuns:

Pei in mod normal unii ar spune ca e normal sa fi invidioasa pe tatal tau vitreg si ca ar trebui sal intelegi si pe el...dar stii ce? nu trebuie! parerea mea este ca ar trebui sa ii chemi pe amandoi in sufragerie si ar trebui sa le spui verde in fata ca iti doresti sa petreci mai mult timp cu mama ta si ca la scoala nu te integrezi foarte bine si ar trebui sa ii spui si lui ca e ok ca o iubeste pe mama ta dar asta nu ii da dreptul sa se poarte asa cu tine spune-le calm, nu tipa la ei, si poate totul o sa fie mai bn...parerea mea, cat despre prieteni nu stiu c sa zic.incearca sa cunoshti persoane din alte clase, daca vrei sa vb ma gasesti la i-dul:nso_ci97.big grin sper sa se rezolve:*

| foxsilver a răspuns:

Pe deoparte, este un lucru bun ca iubitul mamei tale sta foarte mult pe langa ea, mai ales daca o si ajuta in tot si in toate.Cu siguranta este indragostit de mama ta.
Problema nu este la el,este intre tine si mama ta,care la randul ei se pare ca este indragostita, ceea ce iarasi este un lucru bun si ar trebui sa te bucuri pentru ea.
Acum esti putin"geloasa", ca nu-ti mai acorda atentia de altadata.
Trebuie sa discuti cu amandoi, nu numai cu mama ta, la modul cel mai sincer si civilizat.Asta ca sa nu apara mai tarziu momente incordate in relatia ta cu ei. Daca vei vorbi numai cu mama ta, ea oricum îi va spune iubitului ei si nu cred ca el va aprecia acest fel de comportament din partea ta.In plus, exista riscul sa apara discutii, certuri intre ei.Deci,e mai bine sa-ti spui punctul de vedere fata de amandoi.
Daca asta este singura problema pe care o ai, nu-ti face griji si da-i mamei tale de inteles ca oricand si orice s-ar intampla, poate avea parte de sprijinul tau.Caci nu e usor sa fi adult.