In august aveai 19 ani, in octombrie aveai 20 de ani iar acum ai iar 19 ani. Cred ca un medic de specialitate ti-ar spune mai multe. Si cu un tratament.
Bună, în primul rând dacă ai nevoie de consiliere te rog frumos apelează la TelVerde Antisuicid 0800801200 sau prin e-mail sos@antisuicid.com.
Acum, încearcă să te calmezi și înțelege că este un moment greu pentru tine, care va trece la un moment dat. Știu că vezi doar negru înaintea ochilor, ai impresia că nu se va mai schimba nimic și viața ta va decurge doar în felul acesta, complet greșit. Oricât de greu îți este rămâi puternic și crede că viața este imprevizibilă, speră că mâine va fi mai bine și ai încredere că la un moment dat depresia se va minimaliza.
Mă regăsesc în situația ta, nu este o distanță mare de vârstă și îmi dau seama cât de dureros poate să fie, să nu te iubească nimeni și să crezi că parcă îți este tot mai greu să te adaptezi într-o lume efectiv lipsită de dragoste.
În legătură cu locul de muncă, știu și înțeleg că poți depune un CV la diverse supermarket-uri, restaurante și tot să nu-ți răspundă, iar tu nu vei înțelege ce ai făcut greșit. Din păcate ești în România, nu sunt joburi fără experiență ca pâinea caldă. Te încurajez să depui înscriere la forțele de muncă ca șomer neindemnizabil, iar acei oameni vor căuta de muncă pentru tine. Ai nevoie de buletin, diploma de la liceu și fișa medicală.
Revenim la dragoste, încerc să le iau pe rând. Nu te iubește nimeni... acum. Pune-ți întrebarea totuși, ai iubi pe cineva depresiv? Nu vreau să te descurajez, pentru că nu sunt în afara sferei, dar lucrează la tine și la starea ta mentală ca să te poți face iubit de o fată. În același timp, nu arunca vina complet pe tine, fetele în ziua de azi nu știu ce vor, sunt indecise. Nu trebuie să fii frumos, trebuie să fii îngrijit și să ai o atitudine care inspiră pozitivitate, nu obsesie și nevoia de a fi într-o relație.
Dă-ți timp să tratezi depresia, poți face sport, vorbește cu fete și pe internet, dă-ți voie să experimentezi și să eșuezi. Până atunci, ai doar 19 ani, o vârstă pe care multă lume și-o mai dorește deși sentimentele se trăiesc la o intensitate prea ridicată, înțelege-te și iartă-te pentru negativism, apoi dă-ți o nouă șansă. Te înjurajez să mergi la psiholog și să urmezi programul pe care ți-l oferă, să comunici mai des cu persoane.
gorse întreabă:
user449549 întreabă: