Nu conteaza ce ai facut in trecut. Trecutul este trecut, timpul pe care l-ai pierdut facand unele lucruri, nu mai vine inapoi.
Trecutul nu influenteaza viitorul.
Ma uitam la niste video-uri pe net, de fapt inca ma uit, si aud mereu replica "Timpul perfect pentru a te schimba nu exista. Timpul perfect, este acum!".
Nu conteaza ce ai fost in trecut, asta este treaba ta, puteai sa fi cel mai betiv om din lume, acele clipe au trecut, conteaza ce esti din clipa urmatoare.
Indiferent ce ai facut, nu se mai poate remedia, insa poti incerca, ca pe viitor sa eviti acele lucruri, sau sa le transformi in ceva bun.
Daca nu gasesti CEVA sa te faca sa uiti de toate acele lucruri, gaseste pe CINEVA, care te va tine ocupat, care-ti va face mintea sa se gandeasca numai la ea, si asa vei uita, usor usor.
Si eu am fost la fel ca tine, si in momentul de fata, inca sunt asa, sunt pierdut, mizerabil, ratacit, si nu m-ar deranja sa ma duc la somn in seara asta, si sa nu ma mai trezesc niciodata.
N-am nici un motiv sa traiesc, si nici o motivatie, orice fac, ma plictiseste.
Insa am gasit de cateva ori, o motivatie, si anume, am gasit o persoana, care m-a facut mereu sa vreau sa continui, in care mi-am pus baza, si care m-a motivat.
Ideea e ca fiecare persoana de genul a plecat, si nu e prea placut, traiesc ca sa respir, sa ma duc la scoala, sa vin acasa, sa stau la pc, si atat, nu am altceva de facut, traiesc pentru nimic, insa asta nu inseamna ca trebuie sa ma omor, sau sa fac alte prostii de genul.
Gaseste-ti un scop, gaseste un domeniu in care sa lucrezi.
Daca asta nu te ajuta, si nici nu ai o motivatie, gaseste o persoana, pe care ori s-o iubesti foarte mult, ori doar s-o respecti.
De ce?
Pentru ca daca iubesti din tot sufletul persoana respectiva, o sa faci totul pentru ea, si in acel totul, intra si munca, sau o anume activitate, asta te va face sa uiti de trecut, pentru ca vei fi prea concentrat pe viitorul pe care vrei sa i-l oferi.
Sau, gaseste-ti o persoana pe care s-o respecti foarte mult, si incearca sa fi cat mai bun, ca sa te ridici usor usor in ochii ei.
La 13 ani eram foarte diferit de cum sunt acum, la 14 am intalnit o persoana pe care am respectat-o, si m-am schimbat doar pentru ca voiam sa fiu exact cum ma vedea ea, si asa a fost.
Gaseste un motiv sa continui, daca nu poti continua pentru tine, gaseste o persoana pentru care sa continui, e o metoda foarte buna.
Din ce ai povestit tu nu ai un trecut de care sa iti fie rusine sau sa iti doresti sa uiti. Orice ai fi facut reflecteaza mai mult catre problema ta si impaca-te cu ideea, dar nu lua in considerare doar lucrurile negative. Incearca sa vezi partea buna a lucrurilor, ce anume iti place la tine, fa-ti prieteni noi daca nu te mai intelegi cu cei vechi si ambitioneaza-te sa te schimbi (intr-un mod bun), adica sa nu mai pui la suflet toate chestiile minore si asa o sa vezi cat de frumoasa e viata ta de fapt si cat de norocos esti. Succes sa treci peste problema!