| RoadToNowhere a întrebat:

Vin astazi cu o mare intrebare ciudata legata de buget si de bani. As dori de la voi sa ma ajutati sa imi fac bugetul lunar. Am inteles de la mama ca trebuie sa-l calculez cu totalul cheltuielilor pe luna,venitul lunar etc... Am auzit la televizor cum parlamentarii vorbesc despre bugetari, si despre bugetul intregii tari din acest an.

Eu primesc in fiecare zi de la parintii mei cate 7 lei. Iar in timpul scolii imi cumpar un pachet de biscuiti si uneori napolitane. Tin minte ca sunt la preturi diferite, pe diferite categorii: ieftine-medii-scumpe dupa parerea mea. Stiu ca am cumparat diferite pachete de: 5 lei; 5, 50 lei; 7, 20 lei.
Sora mea mai mare imi da cate 50 lei in fiecare luna pentru bilete la film, CD-uri cu muzica si dulciuri. As vrea sa am economii 20 lei, dar sincer nu ma pot organiza.
Deci...aceasta este neintelegerea: ajutati-ma cu bugetul lunar ca sa vad cum imi calculez si eu,sa ma invatati. Daca stiti, va rog mult si cu explicatii. MULTUMESC :X

Răspuns Câştigător
| Gabriel_Ciurcas_1993 a răspuns:

Sigur, eu iti explic aici. Faci doua tabele intr-unul pui venitul si in celalalt cheltuielu. Acum e simplu, la venituri pui ce venituri ai tu pe o luna de exemplu alocatia 45 lei, mama 50 lei si tata 20 lei si aduni dedesubt si iti da 115 lei. Deci 115 e venitul tau. Acum la cheltuieli faci la fel, cheltui 80 lei pe haine si si 30 lei pe pachetul de scoala si iti da 110 lei. Suma lor este 5 lei. Deci bugetul tau este pe plus cu 5 lei.

2 răspunsuri:
| Gabriel_Ciurcas_1993 a răspuns:

Salut. conteaza de ce buget ai nevoie, al familiei sau al tau? Daca e al tau faci un tabel cu doua rubrici chelutieli si venituri. la venituri pui cat primesti tu pe zi adica suma stransa intr-o luna iar la cheltuieli pui preturile fiecarei produs cumparat la final tragi o linie si iti da un rezultat. rezultatul e bugetul tau echivalent. suma

| RoadToNowhere explică (pentru Gabriel_Ciurcas_1993):

Daca ai vrea sa-mi explici mai bine. (nu te supara). bugetul meu, nu al familiei. As vrea sa-mi spui tu cum ai face, daca nu te deranjeaza happy

| Gabriel_Ciurcas_1993 a răspuns (pentru RoadToNowhere):

Sigur, eu iti explic aici. Faci doua tabele intr-unul pui venitul si in celalalt cheltuielu. Acum e simplu, la venituri pui ce venituri ai tu pe o luna de exemplu alocatia 45 lei, mama 50 lei si tata 20 lei si aduni dedesubt si iti da 115 lei. Deci 115 e venitul tau. Acum la cheltuieli faci la fel, cheltui 80 lei pe haine si si 30 lei pe pachetul de scoala si iti da 110 lei. Suma lor este 5 lei. Deci bugetul tau este pe plus cu 5 lei.