| portess a întrebat:

voi ati tine vreodata o persoana in viata voastra a carei prezenta nu va mai aduce nici o placere? Poate ca persoana data nu a facut ceva cine stie ce rau, in afara de faptul ca poate a mai mintit uneori, ti-a tradat increderea in unele cazuri si a dat de inteles ca nu e de loc gata sa fie un prieten adevarat.Ati renunta la ea sau ati mai pastra-o de dragul trecutului?

5 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Aș păstra-o până ar face chiar ceva atât de grav să nu mai merite deloc atenție, am și fost pusă în situația asta. Am înghițit multe lucruri de dragu faptului că aveam mulți ani de prietenie până în momentu în care treceam printr-o despărțire și eram destul de picată psihic și aveam nevoie de ea și i-am spus asra și m-a lăsat cu seen câteva zile că era în nu știu ce loc cu iubită-su, în condițiile în care eu într-o astfel de situație în maxim o ora aș fi vorbit cu ea s-o susțin. de la faza aia am zis nah du-te dracu și am ignorat-o complet și până în ziua de azi nu vreau s-o mai văd. Am investit prea mult într-o persoană de nimic

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Depinde de acea persoana.
De exemplu, am un prieten care cand vine vorba de anumite proiecte sau lucru in echipa, este cel mai mare nesuferit din lume. Minte, face sa para la lume ca el este mai bun si lucruri de genul, genul de persoana pe care nu o vrei pe langa tine, nu il suporti.
Dar asa... cand vine vorba de alte lucruri, total nelegat de munca in echipa, este chiar deosebit si te gandesti ca nu e asa de mare chestie.

Pana la urma esti prieten cu acea persoana si atat. Nu trebuie sa dai nu stiu ce explicatii sau sa faci nu stiu ce traditie si lucruri de genul, asteptari si dezamagiri. Nu trebuie sa renunti la nimic. Tu continui sa faci ce faci in timp ce acea persoana isi traieste viata ei. Nu este un obiect, nu te lega de astfel de lucruri, este si ea o persoana la fel ca tine. Ce ar insemna sa renunti la ea? Sa nu mai tii legatura cu ea? Pana la urma de ce o tii? Vorbesti cu cineva daca ai ce sa vorbesti, nu de dragul de a vorbi.

| siriusblack98 a răspuns:

Eu am renuntat mereu la persoanele toxice.Nu pricep de ce ai alege sa fii in prezenta unor astfel de persoane sau sa te afli in locuri in care sunt astfel de persoane.Eu am demisionat dintr-un loc de munca odata tocmai din cauza unor astfel de persoane.L-am schimbat si acum totul este super ok.Invatati sa va simplificati viata, nu sa v-o faceti si mai grea decat este.

| Ganea_Marian-Dumitru_1972 a răspuns:

Eu mai păstrez amici de genul acesta. Și eu am defectele mele, am mai greșit față de cei din jur.

| antonimilk a răspuns:

Nu te lăsa influentat de ce spun ceilalți.
Trebuie sa faci cum simți tu.
Dezamăgirile lor nu sunt și alte tale.
Prietenii lor nu au fost și ai tai.
Cât despre întrebare, sunt de părere că nu trebuie sa dispari de tot din peisaj.
Daca te simți în plus sau uitat, te poți îndepărta puțin câte puțin. Treptat.
Sau, daca ești o fire mai sinceră, poți să aduci acea persoana la cunoștință...
Și da. Eu unul as păstra acea persoana, chiar de mi-ar fi greu. Nu cred că aș avea cum să uit.
Cine îmi intră la suflet îmi intră și la inima.
Câteodată e bine sa mai lași din orgoliu, pentru tot ce a fost când, nimeni nu era...
O persoana se poate schimba.
Daca acea persoana ți-a trădat încrederea și v-ați înstrăinat, nu e ok sa te comporți de parca totul ar fi ok. Nu e bine sa trăiești în minciună, să aprobi tot.
Consider că respectul e frumos. Daca e un caz mai profund, sa existe respect între voi. E de ajuns.