Ba te ajuta exercitiile daca faci exercitii cu greutati sa-ti dezvolti masa musculara, muschi, nu grasime.
Trebuie sa ai grija ce mananci, presupun ca nu vrei sa pui kg de grasime pe tine. Poti sa ai mai multe kg acumuland masa musculara. Ptr asta, trebuie sa ai un regim echilibrat bogat in fibre si proteine. De asemenea, sunt recomandate exercitiile cu greutati (trasul de fiare) si nu cele cardio.
Am 1.63 cam asa și 42 de kg
Și am 13 ani
Bună. Sincer, eu zic că ești ok așa cum ești. In primul rand, zic asta pentru că ar trebui sa te simți bine in pielea ta, si in al doilea rand, pentru că multe fete ar vrea sa fie slabuțe ca tine. Daca chiar te consideri prea slabă, nu știu ce să zic, poate așa e felul tău, sunt persoane care mănâncă la fel, unele rămân slabe și altele se îngrașă imediat. Eu sincer cred că ai putea să incepi cu cateva exercitii fizice, pentru că unele nu sunt neapărat pentru a slabi, ci pentru a face masă musculară, care arată mai bine pe corp decât grăsimea. In general, alimentele care ingrașă sunt pâinea, dulciurile si prăjelile. Ai putea să mănânci mai multă pâine, sendvișuri, dacă vrei neapărat să pui cateva kg. Totuși, cred ca e mai buna prima variantă, adică să faci sport. Pt că așa, chiar dacă esti slabă, ti se vor forma muschi si vei arata mai bine decat daca te-ai ingrășa. In general, mănâncă ce îți place, dar cu măsură.
Sper că te-am ajutat cât de cât.
Millis întreabă: