| Cata240 a întrebat:

Vreau sa va intreb daca are rost sa iti faci prieteni pe retelele de socializare. Dau funda. Multumesc.

Răspuns Câştigător
| 1man1 a răspuns:

Un mare avantaj al rețelelor de socializare este acela că ne satisface dorința înnăscută de a fi împreună cu alții. Desigur, de preferat este să ne căutăm prieteni acele persoane cu care putem interacționa direct. Însă cred că ești de acord că până la a declara pe cineva drept prietenul nostru este o cale lungă și în viața reală. Pentru mine un prieten este ceva valoros, iar pentru a-l cataloga așa acel cineva trebuie să întrunească cel puțin trei criterii. Să aibă calități deosebite, iar acestea să depășească cu mult defectele, pe care fiecare om le are. Acest criteriu e foarte important deoarece în timp unui prieten îi vom destăinui secrete, amintiri și speranțe. Eu cred că nimeni nu vrea să-și investească bunurile într-o bancă care afișează la intrare codurile PIN ale clienților. Să trăiască conform acelorași norme pe care și eu le apreciez ar fi un al doilea criteriu la fel de important. Al treilea criteriu este să aibă o influență pozitivă asupra mea. Desigur mai pot fi și altele dar acestea le consider esențiale pentru cineva care se vrea prietenul meu. Toate acestea necesită timp și observație, tocmai de aceea consider că pe rețele de socializare eu îmi pot face doar cunoscuți, care, poate întâlnindu-i față în față, în timp ar putea deveni prietenii mei.
Ți-am spus optica mea, bună sau rea, aceasta mi-a permis să am puțini prieteni dar valoroși, care au fost alături de mine în clipe extraordinar de grele.
Pe de altă parte, avantajul comunității TPU este acela că poți cere o părere sub protecția anonimatului, iar din multitudinea de răspunsuri ceva tot vei găsi util.

6 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

De ce nu?

| Flexx a răspuns:

Ideea e ca ochii care nu se vad, se inteleg, nu stiu cum sa-ti explic. Eu am cunoscut o fata pe un joc si e cea mai buna prietena a mea acum, ne vedem in vacante si asa. Daca ai ce discuta cu acea persoana si iti face placere, why not? Bye.

| ElenaSA a răspuns:

Si cei de pe retelele desocializare sunt tot oameni. Exista factorul necunoscuta-unii spun ca sunt altceva decat ceea ce sunt. Te poti imprietenii cu ei, dar fii prevazator, pentru ca daca relatia functioneaza in principal acolo nu poti sa-i cunosti real.

| Jigokunokishi a răspuns:

Nu prea are rost, daca ai prieteni cu care mergi p-afara zilnic. Desigur pe retele de socializare poti intalni oameni cumsecade, care au lucruri in comun cu tine, dar sa ai grija sa nu iti inlocuiasca viata virtuala viata reala. Pe retelele de socializare poti avea prieteni carora le ceri sfaturi, vorbesti cu ei despre muzica, filme, chestii dar sa nu devina asta tot ce faciwinking

| SoBerzerk a răspuns:

Depinde cu cine te împrieteneşti, trebuie să ai grijă.

| sweet22D a răspuns:

Daca sunt prieteni buni, normali, destepti, cu care ai ce vorbi, da, are rost, dar pe primul loc trebuie sa fie prietenii reali.