Extrem de aromata si delicata. Prajitura este un fel de biscuite pufos, bun pentru tot felul de glazuri. Reusita este garantata chiar si celor mai putin experimentate in ale cofetariei. Ingredientele sunt pentru patru portii.
Ingrediente si cantitati:
1 portocala, mare si proaspata
120 grame de unt, frecat spuma
120 grame de zahar
2 oua
120 grame de faina
1 plic cu praf de copt
1 nuca de unt, pentru uns
cateva linguri cu sirop de zahar (doua linguri de zahar topite in trei-patru linguri cu apa clocotita)
200 de grame de ciocolata cu lapte
Mod de preparare:
1. Rade printr-o razatoare fina coaja de portocala, apoi taie portocala, stoarce sucul si amesteca coaja rasa in sucul de portocala.
2. Amesteca untul, in prealabil batut spuma, cu zaharul si amesteca pana se topeste zaharul; adauga ouale intregi, batute in prealabil ca pentru omleta. Adauga coaja si sucul de portocala, apoi faina si praful de copt, si amesteca totul bine.
3. Unge un vas rezistent la temperatura, cu diametrul de 24 de centimetri, cu unt, tapeteaza cu zahar si pune aluatul la copt, circa 30 de minute la 180 de grade (foc mediu). Este gata cand devine auriu si tare. Lasa-l sa se raceasca in vasul in care s-a copt circa 10 minute, apoi rastoarna si insiropeaza cu cele cateva linguri cu sirop gros. Nu trebuie sa fie insiropat tare. Lasa sa se raceasca bine, taie-l in felii ca pe un tort, separand putin feliile una de alta.
4. Topeste in bain-marie ciocolata cu lapte si, cu o lingurita, pensuleaza linii de ciocolata, din belsug, peste blat, in toate sensurile. Lasa sa se raceasca! Miroase excelent si este delicioasa.
Este o prajitura delicioasa, potrivita, ca desert, la o cina speciala.
Ingrediente si cantitati:
250 grame de ciocolata cu 70% cacao
250 de grame de unt
180 de grame de zahar
150 de grame de faina
5 oua
1 lingura cu varf de cacao pudra
praf de copt
Mod de preparare:
1. Topeste ciocolata, usor, in bain-marie si adauga untul, deja frecat spuma. Omogenizeaza bine.
2. Bate ouale cu zaharul, pana acesta se topeste. Amesteca cele doua compozitii, untul si ciocolata cu ouale si zaharul. Adauga pudra de cacao, praful de copt si faina. Omogenizeaza cu blandete compozitia si coace tarta 15 minute in cuptorul incins la 180 de grade (foc mediu), intr-o tava termorezistenta, cu diametrul de 25-30 de centimentri (tarta nu trebuie sa fie foarte inalta, astfel incat sa se coaca repede si uniform). Pofta Buna! fundita?
laviflower întreabă: