Nu mai cauti raspunsurile pe internet, simplu. Inchide telefonul / calculatorul / tableta / altceva, du-te undeva (la birou, la o biblioteca etc) cu o culegere si cu un caiet si apuca-te de facut problemele. Ai sa iti dai seama in curand ca-s penibil de simple.
La algebra ai doar de luat culegerile din a 7a si din a 8a (bine, ia-le pe alea din a 7a ca inca nu esti a 8a) si sa faci cam tot ce e acolo (bine, nu tot - tot. Dar macar primele 7 exercitii de la fiecare lectie fa-le compet, iar daca treaba merge alege doar subpunctele care ti se par mai grele / interesante. Poti face si tot - tot, insa ai si alte lucruri mai bune de facut decat sa faci 10 pagini doar cu exercitii de tipul 2x + 8 = 3 x + 15. ) La geometrie cam e cazul sa faci tot - tot, ca sa te obisnuiesti sa vezi mai rapid lucrurile pe desen si sa te gandesti mai rapid la solutii (de asemenea te ajuta sa retii formulele mai usor si sa iti fie mai simplu sa aplici diverse teoreme). Invata teoria si dupa fa exercitiile. La fel, de la simple la medii si dupa la grele. Ai putea si sa te uiti pe testele de antrenament la ceea ce ai invatat pana cum si sa faci acele exercitii. (dupa ce inveti teoria si exersezi vei putea face cam 80% din teste, doar cu materia de a 7a.)
Ps. Daca ai alte intrebari (legat de examen, sfaturi, culegeri etc) sau altceva imi poti spune, din moment ce anul asta am terminat a 8a si o perioada am avut fix aceeasi problema ca tine, insa am reusit sa recuperez materia in timp, desi am inceput mult mai tarziu ca tine.
"| highibn :. vreau note mai mari in a 8 a..nu stiu cum si cu ce sa incep. ce ma sfatuiti sa fac?"
iei manualele dintr-a 5 a până la a 7 a și rezolvi TOATE problemele propuse. Singur. Orice alte soluții sunt frecții
Înveți formulele și teoria. Poți sa îți o mapă în care sa ai scris rezumatul/cea mai importanta parte a lecției pentru a învață mai ușor. Dacă ești activ în clasa și răspunzi te v-a ajuta sa pricepi mai bine. Dacă chiar e nevoie poți sa mergi și la meditații, mai ales fiindcă ești în clasa a 8-a. Mergând la meditații poți învața mult mai bine având în vedere ca vei avea pe cineva care sa îți explice. Asa vei știi cum sa rezolvi singur exercițiile și nu vei mai avea nevoie sa cauți pe internet. Dacă chiar nu te poți abține în a cauta rezolvările pe internet poți sa dai telefonul părințiilor sau sa îl oprești.