| Claudiu2895 a întrebat:

Salut tuturor. Am 17 ani in septembrie fac 18, vreau sa va spun ca m-am plictisit de scoala pana peste cap, frate imi e de ajuns atat, am ramas repetent intr-a 9-a abia am trecut, si acum sunt a 10 insa si acum am multe absente materii la care nu sunt corigent pe primul nu sunt decat la engleza iar acum am un 3, media la purtare o am 6 din cauza absentelor, iar acum am foarte multe absente. As vrea sa termin macar 10 clase desi nu prea cred ca o sa reusesc, vreau sa dau in toamna pentru permis daca se poate ca acum am auzit ca nu se poate da daca nu ai 10 clase. Sunt vai de mine, nu mai am chef de nimic sunt atat de plictisit de toate, prietenii mei sunt ca niste t***e, nu am incredere in nimeni. Cateodata imi vine sa urlu sa scap de toate. Voi v-ati simtit asa vreodata, cum ati trecut peste?

Răspuns Câştigător
| AiEnma97 a răspuns:

Nu renunta. Pari inteligent, din moment ce scrii fara greseli de ortografie si poti sa te exprimi coerent prin scris (nu vezi asa ceva in fiecare zi, din pacate), deci cred ca ai putea mai mult de-atat. Straduieste-te sa termini liceul si, cine stie, poate pe parcurs vei gasi ceva care sa te pasioneze (sau poate ai deja o pasiune). Stiu ca ai vrea "sa-ti traiesti viata", dar ai putea sa amesteci distractia cu munca. Eu nu-ti zic sa devii olimpic, ci doar sa stii macar de un 5, ca sa treci si sa fii mandru de tine pentru ca a reusit. Nu te lasa! happy

6 răspunsuri:
| michelia a răspuns:

In primul rand, vad ca scrii chiar corect gramatical, cu mici nereguli de topica doar. Asta inseamna ca scoala se prinde de tine chiar daca tu o ignori.
Din tot ce ai scris un lucru mi se pare cu adevarat ingrijorator : " sint atit de plictisit de toate! ". Cred ca asta e cel mai mare pericol pentru cineva, sa se blazeze, sa nu mai gaseasca bucurii, placeri, tristeti sau furii chiar, in nimic.
Asa ai fost mereu? Intoarce-te cu gindul in timp si vezi cind ti-a placut de tine si cind viata ti se parea usoara si frumoasa. Cauta acolo niste puncte de sprijin pe care le-ai putea folosi si astazi dar nu te baza doar pe ele.
E greu sa-ti faci prieteni peste noapte, dar macar sa scapi de cei vechi poti. Si sigur trebuie sa fie macar cineva pe care sa-l apreciezi, sa-l respecti, sa-l admiri. Incearca sa stai in compania acestor persoane mai mult timp si poate echilibrul lor va fi contagios. Cere-le ajutorul! Cred ca asta e cheia.

Succes!

| dasdsad a răspuns:

Hmm am trecut si eu prin faza asta...acuma termin liceul. eu pana am terminat generala, am avut media pe an numai peste 9. Insa din clasa 10, a intervenit anturajul care incet incet m-a stricat, mi-a pierit cheful de scoala, numai la distractie ma gandeam, ma gandeam ca hai sa fac ca toti ceilalti, sa nu fiu tocilar, etc. De fapt, cei care te fac tocilar, nici macar nu stiu ce inseamna cuvantul tocilar. Am mers din corigente in corigente. Acum, in clasa 12, pe ultima suta de metrii, imi dau seama cat de mult am gresit si as da orice sa pot da timpul inapoi. Frate, uite c eiti propun eu, combina scoala cu distractia, lasa-i pe "prietenii tai" deoparte, daca tot sunt niste tarfe, ce rost are sa-ti distrugi viitorul pentru ei? Axeaza-te pe scoala, termina nenorocitul asta de liceu si facultatea ti se va parea o relaxarewinking

| Claudiu2895 explică (pentru dasdsad):

Mersi am sa tin cont de sfat, insa facultatea cred ca nu e de mine.

| dasdsad a răspuns (pentru Claudiu2895):

Ba da e de tine, dar te lasi condus de anturaj si nu sti ce vrei. Cred ca ai si uitat cine esti cu adevarat, asa te schimba anturajul. Toata lumea are capacitatea de a invata, insa majoritatea se lasa condusi de ispite si ajung ca in cazul nostruhappy Conteaza ca ai spus aceste lucruri si eu imi dau seama ca vrei o schimbare, iar daca chiar vrei, o vei obtine. Nu-ti fie teama sa fi cine esti cu adevarat, fi tu insuti.

| AlexandruAndreea a răspuns:

Am citit multe carti. Si a ajutat iti recomand cartile contemporane sau despre adolescenti cel mai bun autor ar fi Mihail Drumes. Multa bafta.

| manhattan200 a răspuns:

Salut! dc te-ai plictisit de scoala?
ca nu inveti este un lucru total diferit fata de a te plictisi de scoala sunt multe lucruri pe care le poti face la scoala(in afara de ore) acumm depinde si in liceu inveti...ce iti este permis ce nu...