| OnWeed a întrebat:

Salut tuturor!

Dupa o lunga perioada de inactivitate m-am gandit sa revin cu o intrebare asupra unei observatii pe care am facut'o acum ceva timp.

Eu sunt clasa a 10-a si ma uit in urma la celelalte generatii in special cei din scoala generala in care am fost eu. Si am obsevat ca majoritatea copiilor incep sa se maturizeze mult mai repede...mai ales din clasa a 4-a sau a 5-a deja fumeaza, beau, chiulesc, au prieten/a, injura de rup, vorbesc despre tot felul' de perversiuni sexuale (care sa recunoastem sunt destul de normale in ziua de astazi la tineri, dar nu de la varsta asta). Si stau si ma gandesc la mine si la generatia mea ca la acea varsta noi nu stiam sa chiulim sau ce e aia tigare sau bautura sau sa ne pasioneze macar relatiile.

Astea sunt doar cateva exemple din schimbarile majore pe care le'am observat si care duc la concluzia ca copii au inceput sa se maturizeze mult prea repede. Partea cea mai rea fiind ca acei copii cred ca tot ce fac ei e mult mai bine... ceea ce ii face sa fie foarte incapatanati si sa nu asculte de nimeni daca le da vr'un sfat.

Voi ce parere aveti despre chestia asta? Unde se va ajunge in ritmul asta?

Răspuns Câştigător
| mircea a răspuns:

Dupa modul in care ai remarcat si ai ne-ai prezentat aceasta realitate, cel care prezinta semne de maturizare esti numai tu. Ceilalti la care te referi cum ca "s-ar maturiza" de la varste atat de fragede, din cauza ca vorbesc despre..., sau fac nu stiu ce..., acestia sunt victime ale lipsei de educatie si indrumare din partea parintilor, a educatorilor, a profesorilor. Acestia sunt cei care maine, poimaine vor descoperii singuri apa calda, a doua gaura de la macaroana si vor fi foarte mandrii de chestia asta. Numai ca toate astea le-ar fi putut invata mai bine si mai inainte la scoala. Totusi de ce ne miram ca lucrurile stau asa? Societatea asta se "chinuie" de 20 de ani sa produca astfel de oameni, prin nepasarea tuturor celor care pot si au obligatia sa faca ceva : noi toti. Aceasta este consecinta promovarii in societatea romaneasca, pe toate planurile, a lipsei de valori, a intereselor mici si josnice. Acesti copii nu fac decat sa confirme aceasta stare de fapt.

10 răspunsuri:
| Razvan a răspuns:

Un lucru devine din ce in ce mai clar in mintea:n-am sa-mi cresc copii aici.Nu se merita.Degeaba parintii fac totul ca sa isi protejeze copilul, anturajul poate darama intr-o secunda ceea ce tu ca parinte te-ai chinuit sa constuiesti in ani.Si cand zic anturaj nu ma refer la copii. Ei nu au nicio vina.Privesc prin prisma mentalitatilor lor. Un copil la 12 ani sa faca sex.Inca mi se pare anormal. E posibil sa fiu eu din alta lume si partial comunista. M, si fara experienta. Dar daca faci un copil, pazeste-l

| xxxxxxxxxxxx a răspuns:

Sincer ma mira ca desi esti doar cu un an mai mare ca mine tu nu ai facut parte din generatia despre care vorbesti. La mine cand eram intra 4-a, a 5a aveam colegi care fumau. baietii vorbeau numai despre sex, injuram(toti) si erau ogramada care aveau prieteni si relatii de cateva luni. Stiu ca nu e bine si poate la mine a fost asa pentru ca aveam o clasa mai obraznica dar sunt foarte constiienta de asta. Insa generatia actuala, copii care sunt in momentul de fata intra 5a sau a 6a nu injura doar, ci isi injura parintii, bunicii, nu vorbesc despre pervesiuni sexuale, le pun in practica, nu au "prieteni" ci iubiti, nu doar beau, ci beau pana intra in coma. Ai foarte mare dreptate. Copii se maturizeaza mult prea repede si uita sa mai fie copii. Eu sper sa iti citeasca cati mai multi copii intrebarea si sa constientizeze si ei ca lumea a luat-o razna. Te pup si succeshappy

| Teenagernynho28 a răspuns:

Pentru toti cei maturizati inainte de termen, cick aici:
http://www.youtube.com/watch?v=0ZLh5iZMDSo

| anca_3211 a răspuns:

Din pacate, la nimic bun... Si eu am observat acelasi lucru. Eu incerc pe cat posibil sa ii "indrept" pe fratii mei, cred ca singura solutie e ca fiecare parinte sa stea mai aproape de copilul sau, toate astea se intampla din cauza ca parintii sunt aproape indiferenti la starea copilului lui.

| NPA a răspuns:

La o lume fara viitor, sau ma rog, cam fara viitor. Greutatea o sa cada pe umerii celor care inca sunt pe calea cea buna...si aceia sunt din ce in ce mai putini din pacate...

| OnWeed explică:

De acord...lumea avanseaza dar am inceput sa avansam mult prea repede si nu spre bine. straight face

Este adevarat ca asta este din cauza indiferentei parintilor, dar nu intotdeauna. Am intalnit si cazuri in care copilul orice i'ar face parintele nu asculta si cazuri in care am intervenit ca prieten sa ajut dar am descoperit ca nu prea pot.

| OnWeed explică:

Eu nu spun ca daca au invatat sa fumeze si sa bea s'au maturizat... dar si felul de gandire al copiilor s-a schimbat major si incep sa invete multe lucruri noi datorita informarii de la tv si net (dupa cum a zis si Jane). practic nu mai au copilarie, ceea ce mi se pare trist.

| OnWeed explică:

Foarte bine zis tzuca... poate si din generatia mea sau cele apropiate au mai fost astfel de cazuri dar acum se inmultesc rau de tot, iar la faza cu injuratul parintilor, bunicilor si punerea in practica a perversiunilor sexuale sunt din pacate lucruri adevarate, multe fete isi distrug viata in acest fel in ziua de astazi.

| regyheyhesyes a răspuns:

"copii isi vor pierde virginitatea inaintea parintilor."
Este adevarat...copii au acces la informatie, din plin. Asta nu ar fi un lucru rau daca informatia ar fi selectata. La tv sunt din ce in ce mai multe tampenii si internetul este de asemenea plin.
Eu am aceeasi varsta ca si tine si ma uimeste ce se intampla. Dar, vrem sau nu lumea "evolueaza", prost, dar o face. Gandeste-te ca nici parintii nostri la varsta pe care o aveam noi nu scriau mesaje pe TPU. Si generatiile urmatoare vor fi si mai "avansate" ca a noastra.

| coNfu a răspuns:

Buna!
Sincer e trist ce spui tu, dar asta e adevaru`. In opinia mea, generatiile care sunt mai tinere decat noi astia de 17-19 ani, nu se maturizeaza mai repede, ci se prostesc mai repede! Maturizarea nu consta in a trage un fum dintr`o tigara, a bea ca prostu` pana uiti de tine, a face concurenta care injura mai mult si mai "bine". Asta e lipsa de educatie/ de cultura!
Unde se va ajunge in ritmu` asta?! Habar nu am! Adica sunt prea optimista sa cred ca viitorul omenirii e un DEZASTRU! Cert e ca atunci cand voi avea copilul meu voi incerca sa-l cresc intr-un altfel de mediu. Nu`l voi priva de "placerile vietii", dar nici nu va fi un huligan needucat!
Pacat de noi!

`PoOfarina`