Eu am 16 ani si is cam genu tau ma abtin si tin in mine pana la o limita cand ma enervez grav insa atunci se sperie toti si tac. Oricum nu am prea avut conflicte poate si datorita conditiei mele fizice, "uitel pe ala e facut lasa-l naiba" du-te si tu pe la sala fa muschi daca nu vrei sa te bati prea des sau dale cate una la astea care te enerveaza rau insa nu te lua de cei care au prieteni ...bafta
In cazul copilului neastamparat, mergi la usa parintilor si le explici cum li se manifesta odrasla cu cei mai invarsta, daca nu au grija sa nu se mai intample ai dai frumos una 2 peste cap si sa vezi cum te respecta dupa,iar daca ai problema cu cei mai batrani, fii curajos si raspundele cu aceeasi moneda, toti leii pe dinauntru sunt doar niste pisoi.
Sa iti dai drumu?! pai asta este foarte simplu, as putea spune ca este chiar prea simplu
in fine... pai uite cum sta treaba, daca cineva isi bate joc de tine si tu ii zici chestii de genul esti prost blablabla nu rezolvi nimic ala rade si mai tare sau daca te duci la parintii lui nu o sa mai scapi prea usor de umilinte. Solutia este sa iti formezi o limita, adica sa permiti anumite chestii dar pana la un punct, daca ala zice odata ii ok daca spune a 2 a oara uitate la el cu dispret, daca iti mai zice si a 3a pocnestei una asa la umilire, o piedica de exemplu si pana sa se ridice sa incepi sa razi. Mai este o varianta totusi. daca te crezi in stare sa te joci cu mintea prostului stai de vorba cu el... intrebi si tu ba ce naiba ai cu mine? care ii faza? ti-am facut eu ceva tie? bagi vrajeala la greu acolo (atentie ce cuvinte folosesti, fara din astea de fetita gen bai prostule si nici nu exagera cu injuratura ca o sa iti zica ce ma ai invatat si tu cuvinte din astea)
Nu trebuie sa fii agresiv, dar nici sa ii lasi sa te calce in picioare si cel mai important este sa nu incepi tu conflictul ca asta o sa te transforme intr-un cretin la fel de mare ca ei. Bafta!
Ok,eu seman la chestile astea cu tine si stiu exact ce-i de facut. Uite regulile de aur:
1.Nu te amesteca cu tupeistii pentru ca o sa devi si tu unul, iar tupeu=15%curaj si restul de 85%este pura prostie(asta este parerea mea), si in plus mai intri si in cine stie ce probleme cu profesorii.
2.Nu te lua dupa alti daca profesorii sun "naspa" sau foarte "rai"nt, dimpotriva, invatand la materia lor o sa-i ai aliati! Dar invatand o sa ajungi cineva in viata si apoi le dai tuturor peste nas.
3.Nu ai nevoie de respectul celorlalti(colegi)! Respectate pe tine si pe profesori, daca faci asta ai numai de castigat!
4.In loc sa bati pe cineva sau injura, parastel la diriginte(daca ti-a facut ceva)la profesori etc.
5. Daca nu te asculta profesorii sau persoana care te enerveaza continua,pana la urma te poti elibera(vezi sa nu-l omori glumesc,dar totusi serios) poate ca unii zic ca tu esti slab,dar aparentele pot insela! Sigur ai putea fi puternic, descurcaret etc.
Cam asta am avut sa-ti zic, asa ca succes mai departe di sper ca te-am ajutat.
Esti inca un copil, au dreptate. Respectul il castigi prin respect, desi respectul care il doresti tu ii de frica. Sa stii ca respectul de frica nu ii placut. Eu zic sa ii respecti pe ceilalti iar asa ei te vor respecta pe tine... daca cineva nu face asa fi destept si ignorai.
Bună.
Ce frumos ar fi dacă s-ar alinia toți în fața ta, s-ar pleca, și s-ar ruga să îi lași în pace, nu? Bine, hai că exagerez.
Nu prea se poate să câștigi respectul ăsta pe care îl vrei tu. Vreau să spun că sunt unii care nu știu de așa ceva. Spre exemplu, am un coleg în clasă, îl bat băieții de rup, și tot comentează. Cred că și dacă ai mai avea un pumn să îi dai până să-l omori, tot ți-ar comenta.
Tu ține minte, că oamenii inteligenți nu se pun în mintea tuturor tâmpiților, așa că tratează-i cu indiferență! Comentând la replicile lor urâte, nu vei face decât să le dai satisfacție, și să le arăți că au reușit ce au vrut, anume să te enerveze.
Nici eu nu credeam, dar viața îți va dovedi că indiferența doare cel mai tare!
Pa-pa.
Multi inainte
Fi un om integru, respectand pe ceilalti te respecti pe tine, vezi ti de treburile tale nu te baga in treburile celorlalti. Evita anturajul cu persoane slabe intelectual si in viata de zi cu zi dar nu jignindule, cu tact si inteligenta.