Te faci inginer, te trimit ăia pe afară de vrei sau de nu vrei. Așa poți cunoaște oameni din toată lumea. Aș recomanda să faci automatica. Nu numai că e de viitor, dar înveți și programare și vezi cum o folosești în mod practic, vezi de unde a plecat programarea și cum a fost și e aplicată în tehnologie. Pe lângă asta înveți multe alte lucruri din diverse arii. E unul dintre puținele job-uri care nu poate să dispară (cel puțin nu în următorii 100-200 de ani).
Muzica probabil nu va dispărea cât e omul. Dar cine știe? Poți să te duci la un profil de muzică. Nu e musai să ai nu știu ce instrumente. Înveți prima oară pe din alea ieftine. Acolo ai nevoie de mult talent și de cineva care să te descopere. Nu prea te poți propulsa dacă nu te și promovezi. Postează muzică pe YouTube. Postează ceea ce faci și învață să lucrezi și cu soft-uri.
Iar asta cu psihologia, las-o pe aia cu „e grea". Dacă îți place, nu e atât de grea. După vei avea mulți bani din așa ceva. Din ce în ce mai mulți oameni simt nevoia de a avea un psiholog. Trist, dar profitabil pentru tine.
Și eu mă simțeam la un moment dat între 2 dimensiuni. Dimensiunea filologică și cea reală. Am mers pe cea reală. Pe cea filologică o păstrez ca pe pasiune. Poate vreodată voi face bani din așa ceva, însă pe acolo lucrurile nu par la fel de sigure (deși depinde de situație). Psihologia este undeva între cele două, cred eu
Îți mai recomand să ceri sfatul cuiva apropiat, unui părinte de exemplu. Dacă cineva te cunoaște mai bine, îți poate da sfaturi și mai bune. Îți mai recomand să nu pierzi timp. Era vorba „nu lăsa pe mâine ce poți face azi". Facultatea poate fi făcută în paralel și cu un serviciu full-time, cu atât mai mult cu o activitate în care pui pasiune. E multă muncă, dar munca asta de la început te poate avantaja mult în viitorul apropiat. Ești tânăr și ai forță de muncă. În timp se duce și energia și luciditatea și acest spirit tineresc pe care îl ai.
Cred ca ti-ai raspuns singur: ' daca ar veni un duh si mi-ar spune ca imi implineste o dorinta, cu siguranta i-as spune ca vreau sa imi ofere echipamentul necesar pentru a putea creea muzica'. Eu zic sa mergi pe productie muzicala / editare audio. Cred ca ti-ar placea sincer. Poti incerca sa iti produci una din melodii : ). In felul asta vezi daca iti place zona asta si ar fi interesant sa iti faci propria melodie de la 0. Plus ca industria e destul de mare.