| elizeuxhd a întrebat:

Salut tuturor!
Vreau să mă ajutati cu un raspuns. Am 17 ani și n-am avut iubita pana acum. Am anxietate si spun ca viata nu e pentru mine. Neînțelegeri cu părinții, nu stiu ce sa fac pe viitor (gen cu scoala) gandesc doar negativ, prietenii nu prea am.
Nu stiu, uneori am niste blocaje "mintale" si devin indiferent cu tot ce se întâmplă in jurul meu.
Ce ar trebui să schimb la mine?
Sper ca nu a sunat prea banal.

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Adrian5575 a răspuns:

Si eu sunt la fel ca tine. Evita singuratatea, ea te face sa ai ganduri negative. Gaseste-ti un hobby, un prieten/prietena cu care sa iti petreci timpul, sa schimbati idei, ganduri bune, sa va bucutati de compania celuilalt. O sa iti gasesti pana la urma si iubita, eu la varsta de 24 de ani nu mai speram deloc ca voi avea o iubita si a aparut pana la urma. Bucura-te de viata pentru ca e scurta.

| Mosotti a răspuns (pentru Adrian5575):

E invers, problema de sanatate il cam izoleaza, are gandui negative, teama, are ceva anxietate si depresie. Stie si el ca sa-si gaseasca un hobby, dar nu se bucura de ele.
Are si ceva poate anxietate sociala de se fereste uneori sa aiba contact cu oamenii.
Iubita are tot timpul sa aiba.

Un om sanatos se bucura de la sine de viata, nu ajunge sa auda "bucura-te de viata", isi face de la sine prieteni, are hobby de la sine, trebuie sa ajunga pe la medic, sa vedem ce zice.

9 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Trebuie sa te duci la medic si sa ii zici ca ai anxietate si poate depresie, sau ii zici simptomele, el decide daca iti da tratament sau nu, de aia ai ganduri negative si asa mai departe. Nu prea poti sa schimbi, ca asa stiai si tu ca trebuie sa gandesti pozitiv, daca-ti da medicul tratament in caz ca, considera asa, de la sine o sa-ti vina ganduri bune, o sa dispara de la sine gandirea negativa.

Asa ca aia e, nu mai sta ca se poate agrava. Iubita si prieteni poti sa-ti faci, ai abia 17 ani, nu ai 60. Intai trebuie sa fi sanatos, si apoi vine totul de la sine.

| Donsavas a răspuns:

Esti adolescent, e normal sa fi mai neîncrezător acum și sa nu stii ce scop ai pe acest pământ. Cu timpul îți vei da seama

| alexalx1234 a răspuns:

De ce ai vrea iubită? Fetele știu doar să profite de băieții buni și să îi stoarcă de bani

| elizeuxhd explică (pentru alexalx1234):

Nu mă plangeam neaparat ca nu am iubită, dar nici tangente cu fetele nu prea am, si asta ma cam neliniștește teribil.

| anonim_4396 a răspuns (pentru alexalx1234):

Asta e una, dar e si cealaltă când fata e buna și băiatul un nesimit si un excroc ordinar. Sa nu generalizam, totusi. Sunt oameni si oameni sunt in ambele părți.

| Donsavas a răspuns (pentru elizeuxhd):

Nu e atat de important sa ai o iubita acum. Sunt alte priorități in viata.
Nu te lua după cei care nu vor avea un viitor

Răspuns utilizator avertizat
| IonutPetre12 a răspuns:

Si eu am tot 17.Am aceleasi probleme ca tine, dar si cu putine probleme de sanatate.Am avut iubite acum 2 ani, dar nu.Nu mai vreau in urmatorii ani deloc.Nu te ajuta cu nimic cand esti tanar. Daca m ar ruga orice fata din liceu de exemplu, as refuza o.E o pieredere de rimp si un stres in plus la varsta noastra.Incearca sa treci peste probleme pe care deja le ai, inainte sa ti faci alta problema.