Unde anume s-a anuntat acea taxa de protectie?
La televizor sau la primarie, despre ce vorbesti?
Nu stiu cine te sperie, dar nu ar trebui sa pui botul la minciunile si smecheriile prietenilor, care rad de tine si-si bat joc.
Ai parinti care au obligatia sa te protejeze si care la o adica pot apela la Politie sau la directorul liceului, daca se intampla ceva la scoala.
Nu ar trebui sa pleci urechea la prietenii astia care isi bat joc de tine, cu minciunile astea.
Pe un grup de WhatsApp de boboci erau si câțiva din clase mai mari care au amenințat ca cine nu plateste ia bataie
Care colegi? S-au afisat listele cu elevii repartizati pe clase? Faci capturi de ecran la conversatie si le arati parintilor si dirigintei/dirigintelui.Vor sti ei ce sa faca mai departe.Nu plati nimic! Asta e bullying in toata regula si trebuie sa apelezi la adulti, sa ia ei masurile cuvenite, nu sa taci si sa cedezi santajului.Si nu spune nimanui ca ai de gand sa ii dai in vileag.
Salveaza acele mesaje si amenintari si spune-i ca le dai la politie.
Buna.Ce este taxa asta mai exact? Nu am auzit vreodata de asa ceva.Aici nu suntem in filme cu gangsteri.
Pai aia mai mari din liceu cer taxa de protecție bobocilor cu pretextul ca ii vor apăra dar e vrăjeală de fapt cer asta ca ei sa nu ii bata
Sfaturi?
Exista diriginte/ diriginta, gardieni, director/ directoare, etc persoane care pot lua măsurări de apărare în cazul conflictelor.
Ma rog, cei de clase mai mari vor doar sa va sperie pe voi ăștia noi veniți, ca asta se întâmplă când ești " boboc", lucrurile nu stau chiar asa, mai ales când pot avea belele dacă se afla șantajul cu banii și părinții pot intervenii, totuși, este doar o joaca de copii, stai fără grija.
Pai aici e simpla treaba platesti si stai linistit, nu platesti si iti iei bataie. Daca anunti profesorii sau parintii iar ei afla ca tu ai facut asta o sa o iei de un miliard de ori mai rau. Daca nu are cine sa te apere pune-te bine cu aia care cer taxa sau asa vei trai pana vor pleca aia din liceu.Mai exista o chestie prin care v-ati putea uni toti bobocii si i-ati putea ameninta toti ca mesajele vor ajunge la cineva de sus, dar in acest caz trebuie sa te asiguri ca ai garda si spate ca daca urla unu mai tare si spatele fuge iesi nasol rau de tot. Te anunt de pe acum ca daca mesajele vor ajunge la profesori iar bataile nu sunt pe teritoriul scolii iar pe grupul acela nu este vorba de scoala ci doar de prietenii majoritatea profesorilor vor sta pe margine iar daca afla cei cu taxa cine a dat in gat o sa o ia ce se kk pe el.Toate astea ti le spun caci asa a fost la mine in liceu caci eu vin dintr-un cartier mai al dracu dar eu am avut noroc caci fratele meu era in acelasi liceu si era cel mai bun din sala la kickboxing si se auzeau povesti, eram cu spate plin doar de baieti bine facuti si si eu faceam kickbox si box si le faceam fata
Dar toate cele pe care ti le-am spus se aplica doar daca taxa de protectie este reala, daca aia mai mari sunt bine facuti, nu niste rame care se cred gangstari si daca urli putin mai tare se inchid ca aricii. Daca pui boticul la prostiile unora. e problema ta
Piciu_Mihaela_ întreabă: