| Animeforlifee9921 a întrebat:

Salut! Voi cum stati cu organizarea timpului? Eu nu prea bine,simt ca nu am timp sa fac tot ce imi propun si lucrul asta ma frustreaza. Mai si procrastinez uneori,dar deseori oricat m-as chinui sa le fac pe toate,nu reusesc si trebuie sa aman ceva la nesfarsit sau chiar sa anulez de tot. I-am spus chestia asta si psiholoagei,desi pana si ea mi-a spus ca uneori mai trebuie sa și renuntam la ce ne place pentru a ne dedica la ce trebuie de fapt,adica scoala sau job-ul. Eu nu sunt de acord cu lucrul asta si mai simt nevoia de facut si ceva relaxant,desi in realitate nu imi mai vad capul de teme si de invatat,pentru ca am teste și ascultari toata ziua. Ai mei nu ma iau in serios cu treburile astea, plusand cu vesnica vorba: "vaii, auzi la ea procrastinare, pai sa vezi cum e dupa 20 de ani,tie iti place sa te victimizezi". Am si certuri din cauza asta,mai ales ca acum taica-meu a iesit si la pensie si stau cu el non-stop in casa, iar maica-mea e plecata la munca mai mereu si nu am cu cine. De la psiholog am inceput cat de cat sa mai depasesc, doar ca tot sunt certuri si pe mine ma deranjeaza. Am si o problema cu mancarea, nu pot sa mananc orice si taica-meu tipa la mine incontinuu, ca s-a saturat ca nu stiu ce: "ce d***u vrei sa iti dau, pune mana si mananca ca te imbolnavesti!" Nu il mai suport si cu chestia asta si ma preseaza sa invat ca dupa nu am timp, desi chiar daca invat devreme, tot nu reusesc sa ma organizez.
Voi cum va organizati timpul?

3 răspunsuri:
| MarianWLF a răspuns:

Acorda timp celor mai importante lucruri, invatatul cat simti ca poti retine, cand deja vine seara si esti obosit nu iti mai intra nimic in cap oricum iar restul zilei joaca-te sau iesi afara, orice iti face placere, depinde ce pasiuni ai, nu te poti imparti in 10 locuri deodata.

| siriusblack98 a răspuns:

Stii ca factorul principal care nu iti permite sa iti organizezi timpul cum trebuie si care te face sa tot amani lucrurile este statul pe telefon/laptop, nu? Daca ti-ai face singur un program de butonat telefonul pe care sa il respecti, iti garantez ca altfel ai reusi sa te organizezi.

| StoicAnalysis a răspuns:

Faptul ca te stresezi pe chestia asta deja ti-a f***t toate planurile. Pe mine de exemplu, ma ajuta sa trec prin toate atunci cand trec in calendarul din telefon evenimente, programari, teste, examene, cursuri, seminarii, etc.
In felul asta, ma uit sa vad zilele si orele atunci cand sunt ocupat, si sa imi umplu golurile dintre ele cu chestii ce as vrea sa le fac. Tot in felul asta, stresul dispare, pentru ca sunt concentrat la calendar si la ce am de facut. Asta in general. Pentru ca si eu mai am momente cand se intampla sa aman sau sa reprogramez chestii, pentru ca intervin alte chestii mai importante si neprevazute. Dar asta-i viata. Nu putem controla aproape mai nimic din jurul nostru. Tot ceea ce putem controla 100% este felul cum gandim si cum percepem realitatea din jurul nostru.
La partea cu mancatul nu pot sa-ti dau nici un sfat din pacate. Fiecare ar trebui sa isi gaseasca cum, ce si cand anume sa manance pe cont prorpiu.

In concluzie, cum ar spune si Bob Marley "Don't worry, be happy!" big grin