Acorda timp celor mai importante lucruri, invatatul cat simti ca poti retine, cand deja vine seara si esti obosit nu iti mai intra nimic in cap oricum iar restul zilei joaca-te sau iesi afara, orice iti face placere, depinde ce pasiuni ai, nu te poti imparti in 10 locuri deodata.
Stii ca factorul principal care nu iti permite sa iti organizezi timpul cum trebuie si care te face sa tot amani lucrurile este statul pe telefon/laptop, nu? Daca ti-ai face singur un program de butonat telefonul pe care sa il respecti, iti garantez ca altfel ai reusi sa te organizezi.
Faptul ca te stresezi pe chestia asta deja ti-a f***t toate planurile. Pe mine de exemplu, ma ajuta sa trec prin toate atunci cand trec in calendarul din telefon evenimente, programari, teste, examene, cursuri, seminarii, etc.
In felul asta, ma uit sa vad zilele si orele atunci cand sunt ocupat, si sa imi umplu golurile dintre ele cu chestii ce as vrea sa le fac. Tot in felul asta, stresul dispare, pentru ca sunt concentrat la calendar si la ce am de facut. Asta in general. Pentru ca si eu mai am momente cand se intampla sa aman sau sa reprogramez chestii, pentru ca intervin alte chestii mai importante si neprevazute. Dar asta-i viata. Nu putem controla aproape mai nimic din jurul nostru. Tot ceea ce putem controla 100% este felul cum gandim si cum percepem realitatea din jurul nostru.
La partea cu mancatul nu pot sa-ti dau nici un sfat din pacate. Fiecare ar trebui sa isi gaseasca cum, ce si cand anume sa manance pe cont prorpiu.
In concluzie, cum ar spune si Bob Marley "Don't worry, be happy!"