| duncan3113 a întrebat:

Salut, vreau ca inainte sa pun intrebarea sa va povestesc ceva. Deci, clasa a 9 a am inceput o la un liceu bun, cred ca cel mai bun din oras si cand zic bun nu ma refer ca e un liceu cu prestigiu, ci ca se invata cel mai bine carte, dar e foarte greu iar profesorii sunt nebuni, in fine, pe al 2 lea semestru m am transferat la un liceu industrial, acela era teoretic, evident ca era mult mai slab decat celalalt. Aici sincer nici pana in ziua de astazi nu m am adaptat, de abia am trecut cls a 10 a. Unii colegi erau gelosi pe mine, daca nu toti mai putin vreo 4-5. Am fost primit cu caldura de catre diriginta mea, care avea sa devina directoare cand eu am trecut a 10 a. Acest liceu e unul din cele mai slabe licee din judet, dar ea crede cu tarie ca poate sa ridice lice ul ca fiind unul dintre cele mai bune, dar asta nu se va intampla. Ea tine foarte mult la elevii sai si la toti copii din scoala si de aceea nu lasa pe nimeni sa plece. Eu vreau sa ma transfer sincer, nu mai suport liceul ala, dar mi e rusina sa ma duc sa le spun, mai ales fostei mele diriginte, care a facut efortul sa ma ia la ea in clasa. Totusi, ma poate tine cu forta daca vreau sa plec si ce sa i spun? Am inteles ca liceul in care sunt eu nu da transfere, ca a mai incercat un baiat si nu i l au acceptat.Si mai am o intrebare, daca imi fac o medie destul de mare si vreau sa ma transfer la un liceu si media mea epeste ultimul din cls aia, ma accepta? Vreau neaparat sa plec, va rog sa mi dati un sfat. Multumesc anticipat

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, poti face o cerere de transfer, la liceul la care vrei sa te transferi si poate iti aproba transferul.
Singurele conditii obligatorii este sa ai media anuala pe ultima clasa de liceu mai mare decat a ultimului clasat de la profilul unde vrei sa te transferi si sa reusesti la examenele de diferenta, inteleg ca o sa schimbi profilul.
Ar fi bine sa vorbeasca si un parinte cu directoarea liceului actual, sa-ti dea avizul.

| Danişor a răspuns:

Pai da poti face o cerere de transfer, la liceul la care tu vrei sa te transferi este posibil sa iti aprobe trasnsferul.

| duncan3113 explică:

Dar daca nu mi accepta cererea de la liceul actual?