Nu, nu este protejat acest nume, fiindca sunt mii de retete cu supa de pui, fiind doar o denumire generica pentru o mancare.
Pai de ce ar fi?
Adică să o luăm logic
Daca zic Mihai Eminescu sau Tudor Vladimirescu sigur nu mă bagă la pușcărie și atenție, spre deosebire de exemplul tau, ele sunt nume cu renume.Concluzia o tragi tu
E protejat de autor doar daca mancarea respectiva e inventata de cineva si nu se poate modifica in reteta gen: ratatouille inventat de catre cheful Francez Michel Guerard denumindu-se de fapt ‘’confit byaldi". Asta nu ai cum sa spui ca e a ta, chiar daca o faci tu.
Supa de pui poate fi interpretata in reteta cum vrei tu de exemplu, sunt sute de tipuri de supe de pui, in timp ce ratatouille e doar una.
Nu. Supa de pui s-a numit așa pentru că este cu pui, nu e logic? Iar numele i l-au dat oamenii pe vremuri cand au gasit retete de mancare si s-au gandit toti sa-i spuna asa.
Dacă nu știi atunci nu mai răspunde. Ai raspuns la 10 intrebari pana acum numai cu " Nu știu ". Până la urma treaba e sa raspundem folositor la ele, cu ce crezi ca o sa- l ajute pe el raspunsul tau cu " Nu știu "? E sigur ca nici el nu stie odata ce a pus intrebarea.