| Gabriel6012 a întrebat:

Salut, vreau sa va spun problema mea. Inainte, in semestrul trecut eram foarte bun la matematica si doamna ma credea un elev bun, la fel si celalalte doamne si materia mea preferata era engleza dar imi placeau toate materile. Bun, acum e un semestru nou si am un prieten care nu invata asa de bine dar a inceput sa fie vazut ca un elev bun de doamna de matematica si de celalalte doamne si el invata superficial. Adica, tema pe care o face e luata de pe net sau il ajuta cineva si la corectarea temei el iese sa o faca la tabla si doamna il lauda, pe când eu când ies nu zice nimic si când gresec ma ia tare si lui ii spune ca invata din greseli si nu il ia asa. La fel si la celalalte materi, copiaza sau cere de la alti colegi si tot ia note mai mari. Ma simt tare prost si discriminat, când ajung acasa de la scoala ma simt ca ultimul prost si sunt suparat. Niste sfaturi, va rog? Si nu ma luati peste picior, va rog, am doar 12-13 ani. Si sa nu uitam, "prietenul" asta ma ia peste picior si ma face de ras in fata celorlati elevi din scoala...

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Din ce vad eu, tu esti invidios pe colegul tau care s-a ridicat la matematica.
Aici nu-i vorba de discriminarem ci doar de invidie personala.
Pune mana si invata mai bine ca colegul tau si uita de invidia carre te domina, ca nu-i bine si nici sanatos.
Daca prietenul ala te ia peste picior si te face de ras in scoala, atunci nu-ti este prieten!
Nu-i nimic, poti rupe relatia cu el, daca se comporta urat cu tine, dar altceva nu ai ce-i face, decats a inveti foarte bine si sa fii si tu laudat.

| FaraNume1245 a răspuns:

Profesorii au așteptări diferite de la elevi diferiți. Nu-i normal și nici bine, dar așa e. Pe tine nu te laudă, căci se așteaptă să știi, iar când nu te ridici la măsura așteptărilor lor (greșești) te ceartă. La el e invers: erau obișnuiți că el să nu știe (de unde și așteptările corespunzătoare), iar când le-a înșelat așteptările într-un mod plăcut pentru profesori, normal că l-au lăudat. N-ai ce să faci aici, problema nu-i la tine.

| AwGenetix a răspuns:

De ce tot spui "bun" in toate posturile tale?