| dany_8792 a întrebat:

vreau si eu ceva despre " dimensiunea religioasa a omului contemporan " multumesc :p

Răspuns Câştigător
April
| April a răspuns:

Daca vrei o idee pentru a trata cat se poate de original tema respectiva, ti-as sugera sa te inspiri de pe site -ul nostru; stii bine ca toti cei ce traiesc in acelasi timp cu tine iti sunt contemporani; prin urmare poti face un adevarat studiu numai citind rubrica religie, dar si tot ce intreaba sau raspund unii si altii pe teme religioase.Vei vedea ca in ultima vreme cei mai multi dintre tineri si foarte tineri se declara atei,vorbesc cu nonsalanta despre lucruri grave,pe care nu le cunoesc bine si nici nu au rabdarea sa le aprofondeze,iau in ras lucruri care bunicilor si parintilor lor le erau sfinte,ba chiar isi bat joc si folosesc un limbaj nu numai agramat dar de-a dreptul blasfemitor, mistocaresc, sfidator si intolerant cu cei care se declara credinciosi.Pe de alta parte acestia din urma nu aduc argumente covingatoare, credinta lor se margineste in a da citate din Biblie, fara a incerca sa explice cum se raporteaza ei insisi la divinitate. Vreau sa spun ca mica rubrica tematica a unui obscur site din Romania iti poate oferi un punct de plecare pentru eseul tau.In mic, el reflecta o lume in care individul pare a se indeparta de spiritualitate plonjand in materialitate mai mult ca in alte vremuri. Daca sunt doar aparente sau chiar transformari radicale nu putem inca spune; pentru ca e uimitor ce se intampla chiar la noi:unii se declara atei iar altii se calca in picioare straduindu-se sa ajunga la niste moaste.Nu stiu daca iti poate folosi la ceva ideea pe care ti-am sugerat-o, dar daca as avea eu de facut un asemenea eseu, asa as face.Numai bine.