| x2gk9r a întrebat:

Salut! Vreau un sfat.
Prietenele mele nu se mai inteleg ele doua, ba chiar imi zic unele din ele.
Ca fac ce zice ea..desi nu fac nimic.
Astazi s-a suparat una dintre prietene ca maine nu ma duc la liceu ca cica nu ma duc ca mi-a zis aia sa nu ma duc si i-am explicat de ce nu ma duc fiindca vreau sa mai stau acasa.
Un sfat?

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

De ce naiba mai stai sa comunici cu ele si sa le spui undete duci, unde nu te duci samd?
Da-le pace si nu le mai da raportul!
Du-te zilnic la liceu, asa cum este responsabilitatea ta de elev si nu iti mai face planuri si probeleme din cauza unor proaste.

| dullcat a răspuns:

Buna. Tu trebuie sa le lasi pe ele sa isi rezolve problemele.Astea suna maidegraba a faze de scoala generala, nu de liceu. Daca vezi ca isi proiecteaza fiecare disputa asupra ta si incep sa te acuze, ar cam fi cazul sa rupi legatura cu ambele. Niciuna nu are dreptul sa-ti spuna ce sa faci.

Comunica-le foarte clar ca poti fi prietena cu ele in continuare, dar fara sa te oblige sa participi la barfa, si fara sa te implice in certurile lor.Prietenia e si despre intelegere si consiliere in primul rand, pentru a gasi o cale de rezolvare.Iar asta nu se poate intampla daca ele se comporta ca niste copii mici.

| sammie a răspuns:

Explică mai clar.

| VelicanEmilia a răspuns:

Ai grija cu asa-zisele "prietene". O prietena adevarata nu trebuie sa-ti controleze tie viata si nici sa puna monopol pe tine. Esti o persoana prea permisiva si doar se incearca sa se profite de bunatatea ta. Vorbeste cu ele si impune-ti punctul de vedere...ca s-au certat ele, nu-i problema ta. Fii impartiala si daca nu le convine, inseamna ca nu ti-s prietene reale.