| beneamin a întrebat:

Salutare!

1.Intrebarea mea este care profil este mai bun din punctul vostru de vedere?

Mate -info sau Filologia

Eu am media generala din clasa 5 pana in a 7 de 9.65

La mate ma descurc destul de bine iar la celelalte materi la fel

2. Cum este viata de la liceu intr-o clasa buna? e mult de invatat, e greu programul.

Va rog ajutati-ma eu is in clasa a 8 si vreau sa aud si alte opini

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iti propun sa mergi pe mate-info, e un profil de unde chiar poti ajunge cineva. Iti dezvolta logica, viteza de gandire, eficienta, etc. Am tot auzit povesti despre mascarici care termina filologia si nu mai stiu nici cele mai elementare notiuni de matematica(nu vreau sa generalizez, exista si exceptii). La mate-info esti pregatit in egala masura la toate materiile de baza, printre care si romana.
Atmosfera e diferita intr-o clasa buna. Daca in generala sunt amestecate toate specimenele posibile, ei bine intr-un liceu de prestanta predomina oamenii inteligenti. La ore sunt glume de bun gust, miroase a creiere incinse si lumea isi da interesul mai mult.
Cat despre invatat, la un liceu bun inveti pentru un 5 cam cat invata un copil de la un liceu de alimentatie publica pentru un 10(adica nu foarte mult daca stai sa te gandesti).
E mereu loc de proiecte, olimpiade, concursuri etc. Profesorii se ocupa de noi.
Sa-ti spun sincer eu nu prea ma am cu informatica(se ia de la zero, stai linistit) si ma simt de multe ori descurajata de concurenta, dar nu m-as muta de acolo pentru nimic in lume.
Inca ceva, liceu bun inseamna liceu unde ultima medie din anii trecuti a fost de peste 9! Deci ai grija ce faci la examene. Bafta!

3 răspunsuri:
| Zoet a răspuns:

Trebuie să te gândeşti bine la ce profil vrei să dai. E o diferenţă mare între mate-info şi filologie.Din punctul meu de vedere, e mai bine la un profil real pentru că ai mai multe opţiuni, mai exact poţi avea orice meserie de viitor. Dacă dai la filologie, cu gând că vrei să te faci ceva în viaţă [ceva gen jurnalist, profesor], dar te răzgândeşti în clasa a XII-a şi vrei medic sau nu ştiu ce, e mai greu...pentru că-ţi va trebui multă pregătire.

Şi...bineînţeles că e bine să cazi într-o clasă bună. Cu cât clasa e mai bună, cu atât profesorii sunt mai buni şi ei, adică văd interes din partea elevilor şi astfel parcă sunt şi ei mândri că vin la ora unei clase de genul. Acum depinde şi de liceu : cea mai bună clasă dintr-un liceu prost şi cea mai bună clasă dintr-un liceu bun.
Baftă la examene!

| Zoet a răspuns:

Trebuie să te gândeşti bine la ce profil vrei să dai. E o diferenţă mare între mate-info şi filologie.Din punctul meu de vedere, e mai bine la un profil real pentru că ai mai multe opţiuni, mai exact poţi avea orice meserie de viitor. Dacă dai la filologie, cu gând că vrei să te faci ceva în viaţă [ceva gen jurnalist, profesor], dar te răzgândeşti în clasa a XII-a şi vrei medic sau nu ştiu ce, e mai greu...pentru că-ţi va trebui multă pregătire.

Şi...bineînţeles că e bine să cazi într-o clasă bună. Cu cât clasa e mai bună, cu atât profesorii sunt mai buni şi ei, adică văd interes din partea elevilor şi astfel parcă sunt şi ei mândri că vin la ora unei clase de genul. Acum depinde şi de liceu : cea mai bună clasă dintr-un liceu prost şi cea mai bună clasă dintr-un liceu bun.
Baftă la examene!

| beneamin explică:

Va multumesc la 10 raspunsuri voi desemna castigatorul