| nyoentox2002 a întrebat:

Salutare,acum o lună și ceva mi-am luat un scuter de la un băiat(al doilea proprietar de la scuter ca sa fac curierat in Iași, scuterul e înmatriculat pe Miroslava(7 km de Iasi ), și nu are fiscal că primul proprietar a avut datorie de 4000 lei,in rest are asigurare,tot la el,și al doilea ca să își poată face asigurare, a făcut cu copia de buletin al primului proprietar!
Cum ar veni primii 2 proprietari sunt din Miroslava și eu și la ăla care i-am vândut scuterul suntem din Huși Judetul Vaslui
Eu sunt al 3lea proprietar și dacă îl prinde pe al 4lea proprietar politia poate sa îi facă ceva? adică este totul în regulă?

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu, nu e deloc în ordine. După contractul de v-c cumpărătorul este obligat să îl înscrie în 90zile altfel se suspendă inamtricularea și e ca și cum ai conduce în vehicul neînmatriculat.

| nyoentox2002 explică (pentru suntserios):

Pai e înmatriculat dar pe alt judet!

| suntserios a răspuns (pentru nyoentox2002):

În situaţia în care noul proprietar nu solicită transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în termenul prevăzut la alin. (4), înmatricularea vehiculului se suspendă de drept până la data transcrierii transmiterii dreptului de proprietate.

Deci, atât timp cât se schimba proprietarul prin contract de v-c trebuie respectat articolul de mai sus.

Pai daca al 4lea proprietar îl oprește poliția, înseamnă că o belește primul proprietar?

| suntserios a răspuns (pentru nyoentox2002):

O belește ăla care conduce.

Dar nu cred că are treabă, are asigurare, ITP!