anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am fost la un non-stop si vizavi era un băiat de 17 ani pe care eu il stiu si încă 2 bărbați mai mari, m-a chemat lângă el si ceilalți doi m-au luat peste picior, celălat i-a cerut un cuțit și a spus "stai sa il insemneze". El la fel, m-a luat peste picior. Cand am vazut așa am fost vizibil deranjat si le-am spus "eu am plecat daca voi ma luati cu d-astea". Mi-am luat vreo două palme peste cap și un șut în fund, apoi amenințau că vin după mine. M-am dus in magazin, când am ieșit din magazin, a venit un al treilea sa vada ce s-a întâmplat, apoi cel in stare de ebrietate m-a luat după gât și m-a bătut peste piept si mi-a zis ca el daca voia să mă bată intra peste mine in magazin, apoi băiatul de 17 ani mi-a mai dat o palmă peste ureche. Am plecat si m-am găsit cu colegul meu de apartament pe care il sunasem sa vina la fața locului. El sunase deja poliția, am vorbit, au venit destul de repede. Le-am povestit ce s-a întâmplat și au ascultat si apelul dintre mine și el, respectiv cel in stare de ebrietate care a înjurat polițistul. Apoi eu a trebuit să îi recunosc pentru că ei le-au luat datele si am întocmit un proces verbal si am termen de 90 de zile sa imi retrag plângerea sau sa merg mai departe. Am primit mesaj de la el pe whatsapp, are numărul de la cineva cunoscut pentru că avem o cunoștință comună și a început să se scuze că de fapt cel in stare de ebrietate voia să dea în mine așa că a dat el ca sa nu dea celălalt. Între timp au auzit si părinții lui si le-am spus si lor, mi-au dat dreptate si mi-au spus că nu se mai întâmplă nimic pot sta fara griji, așa că le-am spus si eu ca nu merg mai departe daca sunt lăsat în pace. Voi ce ați fi făcut în locul meu?

Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Sunt intrebari la care doar singur iti vei putea raspunde:
-Crezi ca daca ii vel lasa in pace, te vor lasa si ei in pace?
-Crezi ca daca ii vei lasa in pace, ei vor crede ca de frica ai facut asta?

Este usor sa vorbim cand nu sunterm in locul tau. Totusi, eu as merge mai departe, fara sa le cer daune, ci doar sa cer ca daca va mai exista vreun conflict, sa iti plateasca daune morale de 50.000 lei, indiferent daca vreunul din ei va scapa fugind prin tari straine(sa iti plateasca intreaga suma chiar si acel unul singur care va fi prins; in felul acesta, cel prins ii va da pe fata si pe ceilalti care vor fugi).
Ei vor semna lucrul acesta, si se vor gandi mai inainte daca vor mai face rau sau nu. Daca nu erai tu victima, era altcineva, si tot era cineva. La magazin nimeni nu are dreptul sa consume bauturi alcoolice; mai ales minorii.
Violenta trebuie sa fie stapanita de fiecare om in parte. Orice om poate sa devina violenta daca vrea. Nu iti trebuie pera multa scoala pentru a manifesta violenta fizica sau verbala.

Deci tu le poti spune ca ii ierti de data aceasta. Dar a-i ierta nu inseamna ca trebuie sa iti retragi declaratia. Mergi la judecatorie, dar nu le ceri niciun fel de dauna (doar cheltuielile de judecata), ci doar ceri ca daca mai exista vreun conflict, ei sa fie nevoiti sa plateasca banii respectivi intr-un cont.

Nu cunosc costurile; dar stiu ca daca nu ai bani sa iti platesti un avocat, ti se va da unul din oficiu; gratis.

16 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Mergeam mai departe, căci asemenea persoane, ca să afle pe ce lume trăisc, trebuie să simtă pe pielea lor rigorile legii. Dacă le lași, vor conduce prin mafii viața ta.

| anonim_4396 explică (pentru sadrian46):

Încă am optiunea de a merge mai departe. Nu ma supun unui risc si mai mare? Pana la urma nu m-a deranjat atât de tare încât să fac asta, mai ales că am timp să mă decid si oricand pot merge mai departe.

| sadrian46 a răspuns (pentru anonim_4396):

Există două riscuri.
Să mergi mai departe, și să te complici cu înfățișări la tribunal, un proces, și o răzbunare din partea lui și a găștii.
Al doilea risc este să te afli din nou în aceeași situație cu el și să se comporte la fel, cu scuza că era beat. Sau o violență mai mare din partea lui.
Sau să stingi conflictul retrăgând plângerea.
Eu așa judec. gândesc. Eu sunt responsabil pentru corectarea atitudinii acestui om. Dacă el nu este corectat, va continua așa cu mine și cu alții, sau va amplifica această atitudine al lui, știind că nu va fi pedepsit, că poate scăpa. Eu aș continua acțiunea în justiție, chiar dacă se va alege cu o pedeapsă minoră, cu suspendare sau amendă. Astfel va avea cazier, va simți pe pielea lui că a greșit. Orice decizi, suporți consecințele.

Sau să rertrr

Amendă va lua, dar nu sunt dispus să mă complic cu înfățișări la tribunal doar pentru atât, încă astept înainte să iau o decizie, mai ales că am 3 luni de zile la dispoziție. În caz că ei ma vor agresa din nou chiar dacă la fel sau mai putin sau în orice fel, evident ca voi merge mai departe și am și variante cunoștințelor mele pe care ma pot baza si sunt destul de mulți dacă se pune problema de așa ceva.

Cam la ce cheltuieli ar trebui să mă aștept dacă merg mai departe?

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu ai cheltuieli, deoarece este caz penal, doar daca vrei sa-ti angajezi avocat. Avocatii au tarife diferite, dar in jur de 1500 de lei e posibil, bani pe care ii vei primi inapoi de la parat, dupa ce se termina procesul.
Daca sa mergi mai departe sau nu, asta trebuie sa fie alegerea ta, in functie de situatie. Daca va intelegeti e bine ca nu escaladeaza conflictul, dar ramane fapta nepedepsita. Daca mergi mai departe, poate interveni reversul.
Discuta cu parintii si apoi stabiliti. E posibil ca pe timpul cercetarii penale sa incheiati prin luarea unui angajament din partea vinovatilor sa nu mai aiba treaba cu tine, iar daca nu respecta angajamentul, fapta se adauga la cea viitoare.

| anonimg a răspuns (pentru anonim_4396):

Avocatul care ti se va da din oficiu iti va explica absolut toate lucrurile cu lux de amanunte.
In principiu, nu te va costa nimic; poate doar timpul si drumurile care le vei face la judecatorie (dar si aceste drumuri vor putea fi platite de infractori adaugandu-se la cheltuielile de judecata).

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru anonimg):

Ai dreptate. El fiind minor primeste avocat din oficiu in mod obligatoriu.

| anonim_4396 explică (pentru CodrutElian1990):

Eu nu sunt minor, doar el e.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru anonim_4396):

Intr-un proces penal acuzatorul este procurorul. Pe tine poate sa te intrebe judecatorul cum s-a desfasurat actiunea. Indiferent ca ai avocat sau nu, tot vei fi interogat de judecator, dar cele mai grele intebari o sa vina de la avocatul paratului. Aici trebuie sa fii atent cum raspunzi, de aceea e bine sa ai un avocat. Avocatul paratului, ca sa te incurce, poate sa-ti puna tot felul de intrebari, la care, daca nu stii ca poti, nu te opui, dar avocatul tau o va face.

| Nemessys a răspuns:

Eu de fiecare data odată ce as începe sa merg pe un drum de genu as merge pana la capăt. Nu înțeleg de ce foarte multi oameni pun botul la asa ceva și își retrag plângerea. Ai făcut o fapta, plătești. ATENȚIE! am zis fapta, nu greșeală. Greșeala e altceva și este iertatoare.winking Dar ceea ce a făcut ala nu este greșeală.

Ei imediat cum au auzit de politie s au transformat în niște cățeluși dar sunt sigur ca dacă nu mai chemai politia, ei nu își mai cereau scuze.

Eu urăsc oamenii de genu asa ca am 0 toleranta pentru ei.

| anonim_4396 explică (pentru Nemessys):

O sa primească o amendă iar eu am 90 de zile la dispoziție să mă decid dacă merg mai departe sau nu. Nu stau prea bine financiar și nu ar fi o situație favorabilă nici pentru mine, mai ales dacă m-aș supune riscului deoarece locuiesc singur aici si pana vin cunoștințele mele nu stiu ce se poate intampla.

Bineînțeles că nu pun botul si plângerea nu am retras-o, am timp să mă decid.

Doar puștiul de 17 ani pe care îl știu, îl cunosc cât de cât m-a agresat, ceilalți nu, doar ar fi sărit pentru el.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ce fain la mine în oraș e așa liniștit. Se aud greierii pe străzi. Chiar și bătăușii sunt de treabă.
Nu as fi mers, daca mă atingeau probabil reacționăm urât.

| justlikenobody a răspuns:

Eu cred ca nu ai acționat bine deoarece situația de genul ăsta sigur se vor mai intampla, poate pe tine te vor lăsa în pace, dar vor continua să-și bată joc de alții. Însă exista si probabilitatea ca in cazul in care nu retrageai plângerea si continuai procesul, ori te puteau șantaja, ori sa puna pe alți sa te bată si oricum ar fi continuat cu același comportament. Deci in locul tău eu ași fii continuat cu procesul poate asa se vor învăța minte. De apreciat gestul ca ai sunat la poliție.