| smileysmiley a întrebat:

Salutare. Am si eu o mica problema. mi-am spart capu un pic mai sus de spranceana, am fost la spital, m`a cusut, si acum mi-a ramas o dunga rozalie care ma jeneaza...noroc cu parul ca mi`l pun pe ochi ca sa nu se vada ca sincer mi`e cam rusine.
Ce metode stiti, sa`mi ascund cicatricea, mama zice ca o sa`mi ramana doar o mica dunga alba, dar pana atunci mai e.
Stiti ceva cu care sa ascund... ceva fond te ten poate...nu stiu.va rog mult astept sfaturi

4 răspunsuri:
| yellowalien a răspuns:

Mama ta are dreptate, in timp, cicatricea se va estompa. Oricum, nu ar trebui sa te jeneze o cicatrice. toti avem asa ceva, in locuri maimult sau mai putin vizibilehappy App.Nu te da cu fond de ten pana nu se vindeca de tot!

mariana
| mariana a răspuns:

Daca s-a vindecat rana, poti sa faci masaj cu "Lasonil", care este o crema ce se poate cumpara de la farmacie si care va netezi marginile cicatricei.
Culoarea rozalie va dispare dupa ce tesutul respectiv se va intari si va capata o culoare putin mai alba decat tenul obisnuit, o culoare oerecum sidefie.
Nu cred ca trebuie sa te rusinezi de aceasta cicatrice, pentru ca este normal sa mai ai si "semne de buna purtare", daca nu ai fost suficient de atent/a, atunci cand te-ai jucat ori ai facut ceva activitate care te-a distras atentia.
Milta sanatate si sa acorzi o atentie mai mare modului in care mergi, pentru a evita obstacolele, ce ti-ar putea cauza si alte leziuni.

| DianaLostInDreams a răspuns:

Mama ta are dreptate. O sa iti ramana doar o dunga alba.Am patit eu cand eram mai mica, mai exact pe la 5 ani, am cazut si m-am lovit la buza si m'a cusut.Inca am cicatricea dar nu se vede decat foarte putin.Si da poti da cu fond de ten cand se vindeca.

| smileysmiley explică:

Multumesc de raspunsuri!
Rana e vindecata de tot! Nu mai e decat dunga aceea rozalie, dar rana numai este. Deci daca dau peste cu fond de ten n`o sa se mai vada? Ca sa stiu sa nu`mi cumpar degeaba.
mariana: Crema aceea va ajuta sa se faca mai repede cicatricea alba? Sau ce? Cu ce ajuta?
Apropo: dupa ce cicatreicea se face alba in zona aceea, aceasta dupa un termen lung poate disparea. aproape definitiv? Sau va ramane asa? Peste cat timp se va face alba?
Ma scuzati ca pun atatea intrebari crying